На Київщині освітяни замовили сухофрукти у ФОПа дорожче ринку та інших замовників

На Київщині освітяни замовили сухофрукти у ФОПа дорожче ринку та інших замовників
На Київщині освітяни замовили сухофрукти у ФОПа дорожче ринку та інших замовників

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Козинської селищної ради Київської області 2 лютого за результатами тендеру замовив ФОП Савченко Микола Григорович оброблених фруктів та овочів на 600 тис грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

 qhiqhuiqtkiqhtroz

Ціни більшості видів фруктів та овочів відповідають ринковим. Але серед іншого замовлено чорнослив по 648 грн/кг, курагу по 756 грн/кг та родзинки по 294 грн/кг (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Це набагато дорожче від цін у магазинах та на тендерах інших замовників.

На сайті мережі «АТБ-Маркет» чорнослив коштує 327 грн/кг, що вдвічі дешевше. «Ашан» пропонує його по 331 грн/кг, що на 49% дешевше. Управління освіти Святошинської РДА днями замовляло його по 210 грн/кг, що втричі дешевше, а гуманітарний відділ виконкому Миронівської міськради Київської області по 168 грн/кг, що майже вчетверо дешевше.

Читайте по темі: У районі Вишгорода на Київщині масштабна пожежа, може горіти ліс, — ЗМІ

Інтернет-магазин «Fruit Time» продає курагу по 302 грн/кг, що в 2,5 рази дешевше, а ТЦ «Metro» по 309 грн/кг, що на 59% дешевше. Мережа гіпермаркетів «Fozzy» пропонує її по гуртовій ціні 364 грн/кг, що вдвічі дешевше. Управління освіти Фастівської міськради нещодавно замовляло курагу по 294 грн/кг, що в 2,5 рази дешевше, а дитячий садочок «Джерельце» Боярської міськради Київської області по 240 грн/кг, що втричі дешевше.

Родзинки продаються у «Fozzy» гуртом по 165 грн/кг, що на 44% дешевше. «АТБ» пропонує їх по 206 грн/кг, що на 30% дешевше. Гуманітарний відділ виконкому Миронівської міськради Київської області замовляв родзинки по 173 грн/кг, що на 41% дешевше, а Управління освіти і науки Бориспільської міськради по 210 грн/кг, що на 29% дешевше.

Отже, освітяни Козина можуть переплатити до 151 тис грн. Це 25% від вартості договору.

Підприємець отримав замовлення без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. Для участі в них треба було надати експлуатаційний дозвіл на потужності, де вказана можливість провадити господарську діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження. Держпродспоживслужба зареєструвала потужності переможця у Софіївській Борщагівці Бучанського району Київської області. Там він орендує приміщення, стелажі та холодильні камери у ФОП Савченко Ігор Миколайович, який є водієм по договору експедирування. Із матеріально-технічної бази переможець зазначив вантажний Мерседес-Бенц Віто по тому ж договору експедирування із ФОП Савченко Віра Степанівна. А послуги з дезінфекції/санітарної обробки автотранспорту і складу переможцю надає ФОП Бакалим Роман Вячеславович, який щорічно надає аналогічні послуги нинішньому замовнику.

65-річний Микола Савченко зареєструвався ФОПом п’ять місяців тому в Шостці Сумської області. Відтоді він натендерив 7,07 млн грн, з яких 5,18 млн – у нинішнього замовника. В тому числі йому замовили курячі яйця вищої категорії по 7,14 грн/шт. «АТБ маркет» продає яйця вищої категорії по 4,294,98 грн/шт., що на 30-40% дешевше, а освітяни Обухівської міськради днями замовили курячі яйця вищої категорії по 4,62 грн/шт., що на 35% дешевше.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту Козинської селищної ради очолює Інна Радченко, уповноваженою особою є Наталія Білоноженко. Головою селищної ради є Валерій Гартік, який очолює Козин останні 15 років, а до обрання головою керував місцевим водоканалом.

Ганна Кислякова, «Наші гроші»

Теги: Завищення цін, Козин, Гартік Валерій, Білоноженко Наталія, Радченко Інна, Савченко Микола, ФОП Савченко Віра Степанівна, ФОП Бакалим Роман Вячеславович, навчальні заклади, продукти харчування, Держзакупівлі, Прозорро, Тендери, ФОП Савченко Микола Григорович, Київська область

Читайте по темі:

Забруднення Десни: у Броварах зафіксували у воді незначні зміни щодо кисню
Непрозорість та хаос: Велике мелітопольське крадівництво в Запоріжжі
Ліцей у Фастові відремонтують за 42 мільйони гривень із завищеними цінами і низькими зарплатами
Мерія Вінниці розкрила кошторис у тендері на будівництво укриття в ліцеї 41 млн гривень
На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка
Як Сергій Шапран вивів з-під санкцій активи бізнесмена з російським паспортом Ігоря Наумця
Поліцейські Київщини затримали чоловіка, який вбив знайомого
АРМА знайшло майже 400 млн грн на рахунках компаній, що підозрюються у махінаціях із держзакупівлями
В укриття дитсадка на Дарниці у Києві за 133 мільйони врахували арматуру за завищеними цінами та генератор без локалізації
Адамовський і Якубовський: скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ на 666 мільйонів та судове протистояння