ЗМІ: Правоохоронця, який фігурував у конфлікті Тищенка з добровольцем, звільнили

ЗМІ: Правоохоронця, який фігурував у конфлікті Тищенка з добровольцем, звільнили
ЗМІ: Правоохоронця, який фігурував у конфлікті Тищенка з добровольцем, звільнили

Поліція Києва звільнила свого співробітника, який фігурував у сутичці між народним депутатом Миколою Тищенком та колишнім військовим Дмитром Павловим.

Про це повідомляє «Суспільне» з посиланням на заступницю начальника відділу комунікацій головного управління Нацполіції міста Києва Анну Страшок.

Нагадаємо, раніше поліція Києва в коментарі hromadske підтвердила, що її працівник брав участь в інциденті. Там пояснили, що їхній співробітник 20 червня перебував у Дніпрі у відрядженні, де брав участь у проведенні слідчих дій.

У поліції наголошували, що ці слідчі дії не стосувалися «активістів та публічних осіб, які перебували в тому самому місці та були учасниками інциденту».

Коли слідчі дії завершилися, поліціянт вийшов на вулицю та став свідком конфліктних ситуацій між громадянами. Як кажуть у поліції, він втрутився в конфлікт на прохання чоловіка, який розповів йому, що в його знайомої відібрали телефон.

Також повідомлялося, що поліція розпочала службове розслідування для встановлення правомірності дій свого працівника.

Читайте по темі: Кабмін звільнив голову Держкіно Кудерчук

Що сталося у Дніпрі?

20 червня близько 13:45 на проспекті Яворницького в центрі Дніпра сталася сутичка між групою людей у формі та балаклавах і чоловіком у цивільному. У соцмережах писали, що чоловік у цивільному — дніпрянин Дмитро Павлов (Син), який воював у спецпідрозділі ГУР МО Kraken. Також у Telegram-каналах стверджували, що на нього напали охоронці народного депутата Миколи Тищенка.

Як зрозуміло з відео, цивільний чоловік був разом з маленькою дитиною у візку.

Народний депутат стверджує, що той завдав кількох ударів слідчому, який працював на обшуку шахрайської ботоферми, а потім намагався утекти.

«Повідомляють, що саме ця людина входить до “силового блоку” в організованому злочинному угрупованні “Дев’ятка” у Дніпрі. За інформацією, йому було поставлено завдання — зірвати слідчі дії», — написав Тищенко у пості, який тепер закритий для перегляду.

Водночас, за даними поліції, невідомі в камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловікові тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Про напад на слідчого в поліції нічого не повідомляли.

За фактом конфлікту в центрі Дніпра правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 125 та ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України.

Теги: кримінальні провадження, Конфлікти, Поліцейські, звільнення, Страшок Анна, Павлов Дмитро, ГУР МО KRAKEN, Тищенко Микола, бійка, Дніпро

Читайте по темі:

Путін підтримує ідею Трампа швидко закінчити війну
Ігнат звинуватив Безуглу в наведенні ворожих ракет по госпіталю в Дніпрі
У Франції під час другого туру виборів мобілізували 30 000 правоохоронців для охорони порядку
Число постраждалих через обстріл Дніпра зросло до 55 людей
Кількість загиблих після атаки РФ на Дніпро 28 червня зросла до трьох, - Лисак
Помічниця Тищенка Андрієвська створила однойменну з ТСК Верховної Ради громадську організацію
Удар по багатоповерхівці у Дніпрі: Зеленський повідомив про п’ятьох загиблих
Столичні поліцейські хочу припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на Академмістечку
Удар по багатоповерхівці у Дніпрі: кількість постраждалих зросла до 47, - Лисак
В Одесі військовий отримав важкі травми під час бійки