Уряд дозволив сертифікованим операторам бронювати 100% саперів

Уряд дозволив сертифікованим операторам бронювати 100% саперів
Уряд дозволив сертифікованим операторам бронювати 100% саперів

Кабінет Міністрів дозволив сертифікованим операторам протимінної діяльності бронювати 100% саперів.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства економіки.

"Підприємства, установи, організації, які є сертифікованими операторами протимінної діяльності, матимуть змогу забронювати 100% складу груп або відділень, які безпосередньо проводять розмінування", - йдеться у повідомленні.

Відповідні зміни до постанови №76 Кабмін ухвалив на засіданні 18 червня.

"Гуманітарне розмінування території України – одне з ключових завдань, на вирішення якого спрямовані зусилля Уряду та наших міжнародних партнерів. Необхідно якнайшвидше забезпечити безпеку населення на потенційно забруднених мінами територіях та повернути ці землі в економічну експлуатацію. Від цього залежить як економічне зростання в Україні, так і продовольча безпека у світі. Бронювання підготовлених фахівців з розмінування, які працюють в штатах операторів, створить необхідні умови для планомірної роботи з розмінування територій", - сказав заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Читайте по темі: Кабмін зупинив фінансування будівництва укриттів для енергетичних об’єктів, - Шкіль

Рішення уряду передбачає бронювання виключно фахівців з розмінування сертифікованого оператора, які входять до складу груп:

нетехнічного обстеження;

технічного обстеження;

очищення;

інспектування;

контролю якості.

Йдеться про цивільних, які пройшли базову підготовку, достатню для пошуку мін та вибухонебезпечних предметів в полях. Такі працівники можуть бути заброньовані, незалежно від військово-облікової спеціальності, віку, військового звання.

Бронювання може бути анульоване, якщо оператор протимінної діяльності протягом півроку не здійснює роботи з гуманітарного розмінування.

За даними Мінекономіки, станом на початок червня в Україні сертифіковано 42 оператори протимінної діяльності, в процесі сертифікації перебуває 53 організації, з яких 31 – урядові. В травні до гуманітарного розмінування були залучені близько 2 тисяч фахівців, ще 1,9 тисячі – до оперативного реагування.

Теги: Вибухотехніки, Мобілізація, Мінекономіки, розмінування, протимінний захист, сапери, Бронювання від мобілізації, Кабмін

Читайте по темі:

Ухилянти кинулись вступати в аспірантуру
Мобілізація йде за планом, цифри формулює керівництво ЗСУ, - Зеленський
Полонений окупант запевняє, що краще відсидіти у в’язниці, ніж воювати проти України: "В последнее время ужас какой-то творится"
ТЦК матимуть доступи до рахунків фізосіб, - ЗМІ
Дві третини німецького експорту зброї йдуть в Україну, - ЗМІ
Стефанчук анонсував кадрові перестановки в Кабміні
В МОУ розповіли, скільки території України вдалося очистити від мін
Двоє чоловіків за "послугу" нелегального перетину кордону планували "розплатитися" працею
Прикарпатець зізнався львівським прикордонникам, що за 1300 доларів уклав фіктивний шлюб
Росія набирає від 25 000 до 30 000 нових солдатів на місяць, - NYT