Невчасно подав декларацію: Суд оштрафував львівського митника

Невчасно подав декларацію: Суд оштрафував львівського митника
Невчасно подав декларацію: Суд оштрафував львівського митника

Галицький районний суд Львова визнав інспектора митного поста «Смільниця» Олександра Піка винним у невчасному поданні НАЗК декларацій про доходи за 2021 та 2022. Львівському митнику призначили 1190 грн штрафу за адмінправопорушення.

Як вказано у постанові, яку оприлюднили у судовому реєстрі у липні, інспектор відділу митного оформлення №3 митного поста «Смільниця» Львівської митниці Олександр Піка вчинив адмінправопорушення, пов’язані з корупцією, а саме вчасно не подав до НАЗК декларації про свої доходи за 2021 та 2022 роки. Митник мав подати їх до 1 лютого 2024 року, але зробив це аж 14 березня.

У суді митник та адвокат просили звільнити його від адмінвідповідальності за малозначністю, зазначивши, що строки накладення адміністративного стягнення уже минули. Прокурор просив визнати Піка винним у адмінправопорушенні (ч.1 ст.172-6 КУпАП).

Суддя Віталій Радченко звернув увагу, що часом вчинення правопорушень є 14 березня, а днем виявлення правопорушень є 29 квітня 2024 року (дата складення протоколу по адміністративне правопорушення). Тому строки накладення адміністративного стягнення не минули. Суддя призначив Олександру Піку покарання – 1199 грн штрафу та зобов’язав сплатити 605 грн судового збору.

Згідно з деклараціями на сайті НАЗК, Олександр Піка вказував 141 тис. грн зарплати за 2021 рік, його дружина Марина працює у поліції та декларувала 156 тис. грн зарплати. У 2022 році митник отримав 197 тис. грн зарплати, ще 476 тис. грн вказала його дружина. У 2023 році дохід митника зменшився до 30 тис. грн за рік, Марина Піка вказувала 434 тис. грн. Подружжя не має власної нерухомості чи авто, але може користуватись квартирою у Львові (50,9 м2) та двома житловими будинками (54 м2 та 76 м2) на Житомирщині.

Теги: Піка Олександр, вирок, Декларація, Суди, митники, Радченко Віталій

Читайте по темі:

Як студентка Московського державного університету купувала квартири для голови ДМС Києва та Київської області Вʼячеслава Гузя
Ексдепутат ОПЗЖ Антипенко забув задекларувати понад 35 млн гривень прибутку
НАЗК перевірить інформацію про статки судді Олени Комлевої
У Києві слідчий поліції не зміг довести джерела походження 200 тисяч доларів
Працівниця Львівської облради записала на батька придбаний Porsche Cayenne
НАЗК виявило у львівських братів-депутатів Доскічів незадеклароване майно
У керівника КП "Обрій" Гаєвого виявили незадеклароване авто за 37 тисяч доларів
Творців контенту на OnlyFans в Україні хочуть зобов’язати платити податки
НАЗК знайшло у Денісової незадекларовані статки на майже 10 млн гривень
СБУ затримала ексзаступницю голови Волинської ОВА Мирославу Якимчук за переправлення ухилянтів