Псевдореферендуми на окупованій території зриваються через успіхи ЗСУ: українці саботують

Псевдореферендуми на окупованій території зриваються через успіхи ЗСУ: українці саботують
Псевдореферендуми на окупованій території зриваються через успіхи ЗСУ: українці саботують

Збройні Сили України почали перехоплювати ініціативу на деяких ділянках фронту, а в окупації активізувалися партизани. Колаборанти, які готують проведення російських псевдореферендумів на окупованих територіях все частіше гинуть.

На цьому тлі та з урахуванням відмови переважної більшості місцевого населення, що опинилося в окупації, від участі у фейкових "референдумах" їх проведення зривається. Про це йдеться у публікації, що з’явилася на сайті ТСН.

В окупованих містах України загарбники розвішують російські триколори на адмінбудівлях та плакати з цитатами президента РФ Володимира Путіна. Однак це не рятує колаборантів та окупантів від розплати за скоєне. Так, днями у Мелітопольському районі підірваний штаб російських окупантів, де вони готували "референдум". Один з місцевих колаборантів загинув.

Смерть чекала і на нардепа-зрадника Олексія Ковальова, який, за даними мера Мелітополя Івана Федорова, мав займатися референдумами. Колаборант Кирило Стрємоусов втік у Росію. Тож займатися підготовкою псевдореферендумів особливо нікому.

Водночас Росія ще не визначилася, що робити з захопленими територіями після так званого "референдуму", а тому всіляко тягнутиме час з питанням голосування.

Тим часом окупаційна влада Херсону заявила, що хоче одночасного приєднання до Росії з іншими тимчасово-окупованими частинами регіонів України. Однак вкотре не назвала пропоновану дату псевдоголосування.

За даними української розвідки, російські війська з Кремля отримали наказ захопити Донеччину до 15 вересня. Однак виконувати наказ мають непідготовлені мобілізовані мешканці ОРДЛО, насамперед з Луганщини.

Також видання звернуло увагу на "чистки", які Росія влаштувала у лавах місцевих зрадників.

"Якщо ще кілька тижнів тому делегації з Росії активно навідувалися до окупованих територій, аби перевірити підготовку до фейкового волевиявлення, то зараз куратор псевдореферендуму Сергій Кирієнко чистить лави куплених ним же колаборантів. Коли проводити псевдоголосування і чи проводити взагалі, вочевидь напряму залежить від фронтових зведень", – пише ТСН.

Влучні удари ЗСУ по місцях скупчення окупантів на захоплених Росією українських територіях додають наснаги місцевим партизанам - і вони регулярно застерігають тих, хто планує фейкове голосування або роздає російські паспорти, від неминучих наслідків цих дій.

У Маріуполі "референдум" готують, збираючи паспортні дані громадян в обмін на обіцянки "виплат"

 "Людей в Маріуполі лишається близько 130 тисяч з тенденцією на зменшення за нашими спостереженнями. Вони намагались зібрати виборчу комісію по 4 районам, людей немає, бо частина відмовляється працювати. Мені здається, ніхто, навіть, окупанти не вірять в проведення референдуму", - каже радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Вони не збираються проводити ніякі референдуми, вони покажуть просто картинку в онлайні і так далі, але є дві складові – перша складова - політична і вона їм точно не на руку, друга складова - це буде важко продати своїй аудиторії", - переконаний радник міністра МВС Ростислав Смірнов.

Не називають дат "референдуму" і На Луганщині. За словами очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, раніше надходила інформація про підготовку приміщень під "штаби голосування". Нині ж жодної підготовки не помітно.

"В них був амбітний план фантастичний, що вони зроблять агломерацію Луганська, Донецька, Харківська, Запорізька і Херсонська область разом взяті, і буде така автономія, а потім вони підуть у склад РФ, але нічого не вийшло. Були певні дати і 11 вересня і зараз є дата 15 вересня, вихід на адмінкордони Донецької області, але нічого не виходить в них, всі ті дати зриваються, зривають їх якраз ЗСУ", - каже Гайдай.

Остаточно ламають плани Кремля Збройні Сили України, зокрема, на Херсонському і Донецькому напрямку. Замість займатися інсценізацією "референдумів", окупанти зайняті тим, що втікають з раніше зайнятих позицій і думають про те, як вижити.

Теги: Нападение России на Украину, Війна, Война, Смирнов Ростислав, Гайдай Сергей, Андрющенко Петр, Кириенко Сергей, Федоров Иван, Стремоусов Кирилл, Ковалев Алексей, Путин, колаборанти, Коллаборационизм, окупація, Оккупация, ЗСУ, ВСУ, Росія, Россия, ОРДЛО, Україна, Украина, Референдум

Читайте по темі:

Бійці ГУР вдарили по російській базі безпілотників у Сирії, - ЗМІ
Росія адаптує тактику авіаударів для знищення енергосистеми України, зима може стати переламною, – Politico
"Давали їсти по дві-три хвилини": Військовий розповів про катування в російському полоні
У Мережі показали, як на Курщині українські десантники нищать ворожу техніку
У Бєлгороді ліквідували російського пропагандиста «Краба», - ГУР
Арештовані мільярди Pin-UP: Журналіст повідомив про тиск та злам телеграму після розслідувань про російський гральний бізнес в Україні
Російська пропаганда використовує другий замах на Трампа проти України – ЦПД
Десантники знищили одну з найсучасніших БМД росіян на Курщині
Російська влада оголосила обов’язкову евакуацію ще у двох районах Курської області
Путін збільшив чисельність своєї армії до 1,5 мільйона військових