«Друзі-росіяни» – французькі фірми та російське оточення Піщанської

«Друзі-росіяни» – французькі фірми та російське оточення Піщанської
«Друзі-росіяни» – французькі фірми та російське оточення Піщанської

Цікаві метаморфози відбуваються з сестрами Піщанськими – давніми друзями родини Зеленських ще з часів життя у Кривому Розі. Ольга прямо зараз міняє керівництво в Антимонопольному комітеті на Рахункову палату. Світлана з керівництва італійською віллою Зеленських перебралась до Франції, де завела новий бізнес з представницею родини, що просуває «руський мір».

 uriqzeiqqiuhant eiqrriqqdiqhrroz

Ольга Піщанська

Ольга Піщанська – далеко не перший гравець у команді Єрмака, але і далеко не остання в ієрархії Зеленського. Сім років тому вона виступила співзасновницею ТОВ «Закупівельні рішення». А коли її мобілізували на роботу в АМКУ, то фірму переписали на Бориса Шефіра і Андрія Яковлєва з «Кварталу 95».

Місяць тому Ольга Піщанська мала стати ланцюжком у системі трансферу Рустема Умерова з Фонду держмайна до Міністерства оборони. Вона мала зайняти його місце у ФДМУ. Але в останній момент її роль змінилась. Крісло в АМКУ вона віддала керівнику Донецької ОДА Павлу Кириленку, однак у Фонд не пішла. На ФДМУ зараз пророкують керівника Рівненської ОДА Віталія Коваля, пов’язаного з ремонтом доріг часів «Великого будівництва».

Натомість Ольга Піщанська сплила у переліку кандидатів на посаду члена Рахункової палати. Що дало підстави для розмов про те, що вона і буде новим головою цього органу. Бо її так досі і не зайняв Генадій Пліс, якого пророкували ще рік тому. А давня подруга президентської чоти (чи скоріше першої леді Олени Зеленської) у важливому контролюючому кріслі – набагато органічніша.

Світлана Піщанська

Також змінилась роль Світлани Піщанської. Україна дізналась про неї, коли Зеленський став президентом. Під час виборів вона пожертвувала на його кампанію 300 тисяч гривень. А коли новий президент подав декларацію, то виявилось, що у нього є вілла в курортному містечку Форте-дей-Мармі (Італія). Вона була оформлена на італійську фірму «Сан Томмасо СРЛ». І директором цієї фірми з літа 2019 року і була Світлана Піщанська. Тобто вона фактично опікувалась закордонним помістям Зеленських.

Також журналісти відмічали, що ще раніше Світлана Піщанська в соцмережах лайкала пости сепаратистів, була підписана на сторінки українофобів патріарха Кіріла та актора Івана Охлобистіна. Вивчення її нового бізнесу у Франції дало ще більше розуміння її проросійському світогляду.

Після повномасштабного вторгнення батьки та Світлана переїхали до Франції та заснували дві фірми у Страсбурзі – «SCI Durningen» та  «SP Conseils».

Засновниками першої фірми є Світлана Піщанська та її батьки – Анна та Станіслав Піщанські. Компанія заснована як агенція нерухомості.

Щодо компанії «SP Conseils», то це консалтінгова компанія, де у Світлани Піщанської є партнерша – теж українка Тетяна Ковалевська, яка по чоловіку має нове прізвище Шрейнер.

Читайте по темі: Зеленський: Україна не може спорядити навіть 4 із 14 необхідних бригад

Свою французську адресу родина Піщанських вказала як 1 rue de Rimbach. Але це не лише офіційна адреса для Піщанських, а ще й для купи фірм, які пов’язані з місцевим забудовником – компанією «Batiglobal», засновники якої також з Кривого Рогу.

Ще в Україні кілька років тому Світлана Піщанська була засновницею ТОВ «Пагін» разом з Іриною Ковалевською. І саме ця  Ірина Ковалевська виявилась партнеркою Тетяни Ковалевської у фірмі «S.C.I. La Vita», що також зареєстрована за адресою 1 rue de Rimbach і також займається продажем нерухомості.

Едуард Коскін і Ірина Ковалевська

Дівоче прізвище Ірини Ковалевської – Коскіна. Це сестра президента будівельної компанії «Batiglobal» Едуарда Коскіна. Але їх пов’язують не лише родинні зв’язки. Вони разом ще проводять поширення «руського міру» у Франції.

Російськомовний журнал «Монако и Лазурный берег» називає Ірину Ковалевську віце-президентом Федерації «Асамблея». Вони з братом організовують купу івентів з поширення російської культури у Франції.

Коскін та Ірина Ковалевська з 2017 року активно організовували івенти в окупованому Криму, зокрема, зокрема, на території Міжнародного дитячого комплексу «Артек». Договір співробітництва особисто на окупованій території підписав Едуард Коскін, за що його внесли до бази «Миротворця».

Наприклад, «Арт-радуга» є засновницею театрального фестивалю «Лукоморье», переможців якого кілька років поспіль возили до Криму саме в «Артек».

Йдемо далі. У 2020 році Асоціація руської культури міста Страсбурга була і співорганізатором конкурсу «Зіркова естафета у Криму», а серед контактних осіб Ірина Ковалевська. Більше того, її електронна пошта та сама, яку вона використовувала у спільній з Піщанською фірмі «Пагін».

Ще один проєкт Ковалевської у Криму – конкурс «Вкусний мир», який вона проводила як власниця звання «Посол руської кухні» у Франції. Ось такі «ладушки-оладушки».

Є інші сумнівні надбання. Так, серед організованих заходів, наприклад, «Безсмертний полк Ніцци». Або виступ в 2023 році на форумі в Росії з назвою «Дипломати майбутнього». Фактично цей захід був проігнорований майже всіма цивілізованими країнами, але організація Коскіна-Ковалевської відмітилась та взяла участь.

Про агресію в бік України не зазначено на жодній зі багатьох сторінок організацій. Немає й особистих заяв.

Читайте по темі: Україна ще не має дозволу від США на удари вглиб РФ - Президент

Дружина забудовника Олена Коскіна очолює Асоціацію руської культури Страсбурга та є засновницею російської школи «Арт-радуга». Під брендом цієї школи проводяться різноманітні проєкти по просуванню російської культури, зокрема, й в окупованому Криму.

При цьому  у Коскіних є і бізнес в Росії – будівельна компанія «Батиглобаль Москва», де серед засновників найстарший Коскін – Геннадій.

nashigroshi.org

Теги: Коскіна Олена, Коскін Геннадій, Коскін Едуард, Яковлєв Андрій, Антимонопольний комітет України, Рахункова палата, Єрмак Андрій, Ермак Андрей, Яковлев Андрей, Шефір Борис, Піщанська Світлана, Піщанська Ольга, Пищанская Ольга, 95 квартал, Кириленко Павло, Кириленко Павел, Коваль Віталій, Коваль Виталий, Умеров Рустэм, Умеров Рустем, Зеленська Олена, Зеленская Елена, Зеленський, Зеленский, Ковалевська Ірина, Сайт Миротворець

Читайте по темі:

Україна запропонувала допомогу в подоланні наслідків негоди шести країнам, — Зеленський
Робить це від страху: в Офісі президента відповіли Путіну на погрози
Володимир Зеленський зустрівся з Борисом Джонсоном у Києві
Президент: 35% усіх ворожих дронів збивають із ПЗРК
Зеленський: Війну можна завершити справедливо тільки на сильних позиціях
Червоний Хрест побоявся назвати Росію винною в ударі по гуманітарній місії, — Зеленський
Кулебу звільнили, бо дратував Єрмака, — Politico
Вона дала результати, на які ми розраховували, — Зеленський про Курську операцію
Україна повернула 49 людей з російського полону
Президент Зеленський оновив склад РНБО