Всі новини за 2023-11-15

669
Рекордні в сучасній історії РФ військові витрати: Держдума ухвалила бюджет на 2024 рік
За підрахунками журналістів, РФ посідає одне з перших місць у світі за частиною військових витрат — приблизно 6% ВВП. Водночас закрита частина бюджету на 2024 рік склала приблизно 27% від загальних витрат.
594
За час війни Росія заробила на газі й нафті 550 мільярдів євро: хто головні спонсори війни
Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія заробила на експорті нафти, природного газу та вугілля близько 550 мільярдів євро.
671
Байден: конкуренція між США та Китаєм не має перерости в конфлікт
Американський президент Джо Байден під час зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпінем заявив, що конкуренція між їх країнами не має перерости в конфлікт.
408
Росію вперше в історії виключили з Виконавчої ради ЮНЕСКО, - Зеленський
Російську Федерацію вперше в історії виключили з Виконавчої ради Агентства ООН із питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО).
590
"Нас свої ж хотіли "задвохсотити", довелось відстрілюватись": російський окупант розповів, як здавався у полон
Російський військовополонений, уродженець Таджикистану Джураєв Буньод Мерходєєвич мав можливість пересвідчитись, хто насправді нацисти – українці чи росіяни. Потрапивши в полон, він ледь не став "двохсотим" через обстріл "своїх".
544
"128 кг збагаченого урану": Іран може створити три ядерні бомби, — Reuters
За інформацією МАГАТЕ, темпи збагачення урану Іраном сповільнилися втричі від початку року, але напруженість між агентством та Іраном тільки зросла.
455
"Мангал" не врятував: український FPV-дрон спалив ущент САУ "Акація" армії РФ
Воїни Сил оборони України знищили на фронті самохідну гаубицю 2С3 "Акація" російської армії, яку окупанти захистили "мангалом" – ґратами, привареними зверху. Такий захист росіяни використовують для військової техніки, щоб її неможливо було знищити дроном чи снарядом, скинутим зверху.
445
Зеленський провів нараду з керівниками СБУ і Міноборони
Президентом Володимир Зеленський у середу, 15 листопада, провів нараду з керівником СБУ Василем Малюком та главою Міноборони Рустемом Умєровим.
660
У чемпіона Росії знайшли в крові 9 різних видів допінгу
Бронзовий призер Кубку Росії з бодібілдингу 2023 року та чемпіон Росії з бодібілдингу серед юніорів-2017 Антон Герасімов дискваліфікований за допінг.
653
Окупанти обстріляли чотири громади Сумщини
Сьогодні, 15 листопада, російських обстрілів зазнали Краснопільська, Хотінська, Юнаківська та Середино-Будська громади Сумської області.
944
Максим Кріппа придбав компанію-розробника гри S.T.A.L.K.E.R: тепер вона може бути пов’язана з онлайн-казино
В української компанії GSC Game World, яка є розробником розробника гри S.T.A.L.K.E.R., змінився бенефіціарний власник - ним став Максим Кріппа.
603
В Україну в посилках із США та Нідерландів намагалися провезти ряд наркотиків
В Україну намагалися ввезти партію наркотиків через канали поштового зв’язку та міжнародні експрес-відправлення.
482
Костенко про можливість звільнення Наєва: "Не хочеться сіяти зраду, але причини є"
Секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв’ю Radio NV заявив, що причини для звільнення командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, про імовірність якого повідомляли ЗМІ, є.
492
У Бразилії суддя використовував ChatGPT для винесення вироків
Представники Національної ради юстиції Бразилії (CNJ) розпочали розслідування щодо федерального судді, який використав штучний інтелект і ухвалив рішення на підставі вигаданої судової практики,
669
Для закінчення війни росія має виконати один з пунктів Формули миру – Зеленський
Виконання росією одного із пунктів Формули миру дозволить говорити про завершення війни.