У телефоні Юрія Голика знайшли переписку з підрядником, який "натендерив" на 4 мільярда, - ЗМІ

У телефоні Юрія Голика знайшли переписку з підрядником, який "натендерив" на 4 мільярда, - ЗМІ
У телефоні Юрія Голика знайшли переписку з підрядником, який "натендерив" на 4 мільярда, - ЗМІ

У телефоні ідеолога "Великого будівництва" Юрія Голика знайшли листування з колишнім власником будівельної компанії "СК "Стройінвест", яка за останні кілька років отримала від держави понад 4 мільярди гривень на різні роботи, в тому числі – і в рамках "Великого будівництва".

Про це повідомляє Bihus.Info.

Журналісти Bihus.Info. з’ясували, що у телефоні консультанта "Великого будівництва" та ексрадника очільника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка Юрія Голика знайшли листування з ще одним великим підрядником, який почав дуже активно отримувати державні замовлення на Дніпропетровщині саме після приходу туди команди Резніченка-Голика.

Ідеться про компанію "СК "Стройінвест", власником якої довгий час був (і, ймовірно, фактично лишається і зараз) бізнесмен Денис Островський. З 2016 року і до сьогодні фірма отримала від держави майже 4.5 мільярди гривень на роботи на цілій низці об’єктів. 

"Саме про них йдеться в листуванні з Денисом Островським, яке містилося в телефоні Голика. В них відправник, яким найімовірніше є сам Голик, дає вказівки щодо отримання субвенцій, а також вимагає звітів щодо робіт на конкретних локаціях. Тональність цього листування свідчить про те, що Островський в цьому процесі фактично виконує роль підлеглого. Зокрема, одне з його повідомлень звучить як "Задачу зрозумів. Буде зроблено".

Читайте по темі: Фірма, пов’язана з головою АМКУ Кириленком, отримала підрядів на 414 млн гривень

  eiqruidhixzroz
 

Відтворюючи хронологію подій, журналісти прийшли до висновку, що в випадках, коли відправник говорив Островському про потенційні майбутні субвенції, "Стройінвест" в майбутньому дійсно отримував або додаткові кошти на роботи, або перемоги на тендерах.

Відомо, що після початку повномасштабного вторгнення і падіння актуальності "Великого будівництва", Юрій Голик, за даними джерел журналістів, почав в Офісі Президента опікуватися вже питаннями відбудови пошкоджених і зруйнованих росіянами об’єктів. У 2023-му "Стройінвест" замовляли будівельні роботи у Запоріжжі та в Бородянці, що на Київщині. У подальшому журналісти знайшли суттєві переплати, закладені в кошториси "Стройінвестом".

Теги: Островський Денис, Резніченко Валентин, Дніпропетровська ОДА, Тендери, СК Стройінвест, Голик Юрій, Велике будівництво

Читайте по темі:

Пришибська сільрада замовила коштовні Айфони та Пікселі
У Кропивницькому приховали ціни у тендері на ремонт лікарні за 116 млн гривень
Бунт у НАБУ чи переділ влади
Повідомили про підозру експосадовцю Міноборони, який завдав 1,1 млрд гривень збитків
Миколаївська філія морпортів придбала авто за 3 мільйони гривень
Харківводоканал за 411 мільйонів замовив під заточку газопоршневі установки у оточення Сівковича
Директор НАБУ Кривонос звільнив свого заступника Углаву
Кличко віддав одіозному ексрегіоналу Шкілю підряд на метро на Сирець за 14 мільярдів
Укренерго без тендера сплатило 4,3 млрд за будівництво захисних споруд, жоден з 63 контрактів не завершений - Prozorro
Прикордонники замовили системи моніторингу кордону за позичені у Польщі 6,2 млн євро