Харківводоканал за 411 мільйонів замовив під заточку газопоршневі установки у оточення Сівковича

Харківводоканал за 411 мільйонів замовив під заточку газопоршневі установки у оточення Сівковича
Харківводоканал за 411 мільйонів замовив під заточку газопоршневі установки у оточення Сівковича

КП «Централізована закупівельна організація Харківської міськради» в інтересах КП «Харківводоканал» провела тендер на закупівлю газопоршневих установок.

За результатами 28 серпня укладено угоду з ТОВ «Броварський завод котельного устаткування Арденз» вартістю 410,97 млн грн (тут і далі з ПДВ). Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 25 листопада в Харків поставлять 12 нових газопоршневих модульних установок із блоком синхронізації, виробництва «Арденз», потужністю 1 МВт по 34,25 млн грн. Установки повинні бути не раніше 2023 року виготовлення і з гарантією не менше 18 місяців від дати введення в експлуатацію.

Нещодавно ПАТ «Укрнафта» оголосила тендери стосовно когенераційних газопоршневих електростанцій по 28-36 млн грн за один МВт. В Запоріжжі замовили когенераційні газопоршневі установки по 36 млн грн за один МВт. Раніше, в липні Горішні Плавні замовили одну меншу когенераційну газопоршневу станцію потужністю 1 МВт дорожче – за 45 млн грн за один МВт. А в червні Київ замовив більші когенераційні газопоршневі установки потужністю 3,3 МВт і 4,5 МВт дешевше – по 21-22 млн грн за один МВт.

Аванс 30% виплатять протягом 30 робочих днів після надання заявки на поставку товару. Остаточна оплата 70% здійснюється протягом 30 робочих днів після його фактичного одержання.

Анонімна фірма просила продовжити строк постачання до 150 календарних днів та збільшити аванс до 50% та замовник не погодився змінювати тендерну документацію.

 eiqtidiqzdroz

Дорожчим на одну гривню конкурентом була польська компанія «2G Polska Sp. z o.o», які пропонували установки Avus 1000plus G2P німецького виробництва. Та фірма все одно не перемогла б тому, що не встигла зібрати необхідні документи через стислий термін і просила в листі надати відсутні документи протягом 7 наступних днів.

Броварська фірма «Арденз» належить киянину Роману Казанку, а керує нею Анатолій Корж. За даними системи «YouControl» фірма відноситься до групи Романа Реброва. Основними напрямками діяльності компаній групи є нерухомість, фінансові послуги та торгівля автотранспортними засобами. В межах бізнес-групи НБУ виділяє небанківську фінансову групи «Інгруп», до складу якої входять ТОВ «Куа «Інвестіум», ТОВ «Фінансова компанія управління активами» та ТОВ «Інвестиційна незалежна група».

Ребров і Казанко фігурували у схемах власності компаній, повязаних зі зрадником України Володимиром Сівковичем. Це колишній заступник секретаря РНБОУ, якого нині підозрюють у державній зраді та шпигунстві на користь РФ. У 2023 році СБУ проводило обшуки у його фірмах, у тому числі «Арма моторс» (торгівля автомобілями). За даними «Економічної правди», до числа засновників цієї фірми входили син Сівковича Олександр та вищезгаданий Казанко, а бенефіціаром був Ребров.

З 2017 року фірма «Арденс» натендерила 452,39 млн грн, нинішній підряд – найбільший в історії фірми.

Ганна Кислякова, «Наші гроші»

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Зрадник екснардеп Деркач став сенатором від Астраханської області РФ, — ЗМІ
АРМА знайшло майже 400 млн грн на рахунках компаній, що підозрюються у махінаціях із держзакупівлями
Адамовський і Якубовський: скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ на 666 мільйонів та судове протистояння
У Харкові Поліція охорони закупила пальне по завищеним цінам
Комунальники Оболоні віддали «прокладці» 55 млн гривень на ремонт дороги
Вартість підземних шкіл у Запоріжжі виявилась найвищою в Україні
Філія АМПУ збирається купити судно з баржею за 310 млн гривень
У кошторис Меморіалу почесних поховань у Кривому розі за 80 млн заклали матеріали по завищених в 4 рази цінах
Метрополітен замовив у болгар електрообладнання на 10 млн євро
Прокуратура запобігла незаконному витрачанню понад 56 млн гривень у Кураховому

Коментарі:

comments powered by Disqus