ЗСУ відійшли із Кринок на лівому березі Дніпра, - Deep State

ЗСУ відійшли із Кринок на лівому березі Дніпра, - Deep State
ЗСУ відійшли із Кринок на лівому березі Дніпра, - Deep State

Збройні сили України відійшли з позицій в селі Кринки Херсонської області.

Про це у четвер, 18 липня, повідомили аналітики проєкту Deep State, що висвітлює інформацію щодо перебігу російсько-української війни.

«Операція в самих Кринках завершена. Одні з останніх (а може й останні) були бійці 88 батальйону 35 ОБрМП, які разом із суміжниками були в селі», – йдеться у повідомленні.

За даними Deep State, 17 червня росіяни атакували останній бліндаж українських військових, що був розташований у Кринках. Частина захисників змогла відійти на острів, де зав’язався ще один бій.

Як повідомляє Слідство.Інфо із посилання на правоохоронців, у період з жовтня 2023 року по кінець червня 2024 року у селі Кринки безвісти зникли 788 українських військових. 262 військовослужбовців – загинули. Їх вдалося вивезти та поховати.

Читайте по темі: Авіаудар по багатоповерхівці у Харкові: у лікарнях залишаються 14 поранених, двоє у тяжкому стані

Водночас hromadske із посиланням на речника оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитра Лиховія повідомило, що втрати росіян у Кринках значно перевищують втрати ЗСУ. За його словами, ще триває підрахунок кількості вбитих та поранених окупантів у Кринках, але вони «в рази» вищі, ніж українські. Зокрема, військовий наголосив, що росіяни втратили у 4-5 рази більше техніки, ніж ЗСУ.

Зазначимо, що у вівторок, 16 липня, «Суспільне» із посиланням на джерела повідомляло про відхід українських військових з Кринок. Однак, 17 липня на заяву журналістів відреагували у Морській піхоті. Там заявили, що більшість позицій українські військові дійсно втратили, але «Сили оборони України продовжують виконувати бойові завдання на лівобережжі Дніпра, зокрема в районі населеного пункту Кринки».

Зазначимо, що село Кринки перебувало під російською окупацією від початку повномасштабного вторгнення. Втім, після контрнаступу ЗСУ, з осені 2023 року Сили оборони утримували плацдарм на лівобережжі Дніпра у Херсонській області.

Теги: Херсонська область, фронт, Бої, ЗСУ, Російська армія, ЗС РФ, Війна, ОСУВ Таврія, Кринки, Сили оборони півдня, російсько-українська війна, окупанти, Лиховій Дмитро

Читайте по темі:

Повітряна розвідка російської армії на Харківському напрямку значно посилилась, - Сили оборони
В Одесі СБУ затримала російського агента, який шпигував за ППО
На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка
На фронті минулої доби відбулося 173 бойових зіткнень
Сили ППО вночі знищили 53 із 56 «Шахедів»
Путін радився з шаманами щодо війни в Україні - ЗМІ
За добу українські захисники знищили 1060 російських окупантів
Уночі окупанти атакували Київ "шахедами", всі збили Сили ППО, - КМВА
Окупанти вдарили з авіації по амбулаторії на Херсонщині
МЗС Туреччини: Мирні перемовини мають забезпечити повагу до «законних інтересів українського народу»