Всі новини за 2024-07-18

423
Прем’єр Грузії Кохабідзе сподівається, що відносини з ЄС налагодяться після завершення російсько-української війни
Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе вважає, що відносини Євросоюзу із Грузією почнуть покращуватися, коли "заспокоїться ситуація у регіоні", та вважає головною передумовою завершення російсько-української війни.
568
Українці скаржаться на валюту від ПриватБанку
Клієнт ПриватБанку поскаржився на видачу старих купюр замість нових у відділенні, після чого банк пообіцяв провести перевірку та розібратися в ситуації. А також наголосив, що банк видає лише валюту, яка відповідає вимогам Національного банку України (НБУ).
429
Спікеркою Національної асамблеї Франції переобрали соратницю Макрона
Депутати Національних зборів Франції (нижня палата парламенту) переобрали Яель Брон-Піве на посаду спікера. Вона є соратницею французького президента Еммануеля Макрона.
588
На Південноукраїнській АЕС не було аварії: фейк спростували
Інформація про начебто аварію на Південноукраїнській атомній електростанції, яка призвела до порушень в енергопостачанні, не відповідає дійсності. Це російський фейк, а Південноукраїнська АЕС, як і інші АЕС на підконтрольній Україні території, працює у штатному режимі, без технічних порушень.
545
На Київщині жінка вчинила самопідпал, бо її чоловіку не дали відстрочку від мобілізації
У місті Рокитне, що на Київщині, жінка підпалила себе під будівлею суду через те, що її чоловікові не дали відстрочку від мобілізації.
1516
Олігарха Коломойського залишили у СІЗО
Суд продовжив термін тримання під вартою бізнесмена Ігоря Коломойського до 2 вересня 2024 року. Відповідне рішення ухвалила суддя Шевченківського районного суду Києва Олена Чайка 18 липня.
458
Прокуратура почала розслідування загибелі п’ятьох жителів Донеччини після російських обстрілів
18 липня російські війська атакували Донеччину з різнокаліберної зброї та вбили п’ятьох жителів і поранили трьох.
543
Генштаб назвав найгарячіші напрямки на фронті
Загалом відбулося 107 зіткнень.
367
Трамвай на Зубру не поїде: Хто та як приватизував землю під нову вулицю на Сихові
Нещодавно Державне бюро розслідувань передало суду справу щодо посадовців Солонківської сільської ради, які причетні до незаконної приватизації землі, де за генеральним планом Львова мала б пролягати міська вулиця
640
Жінці, підозрюваній у викраденні немовляти у Кременчуці, обрали запобіжний захід
У Жовтневому райсуді Полтави 18 липня обрали запобіжний захід особі, підозрюваній у викраденні немовляти із перинатального центру у Кременчуці.
481
У Британії скасували наказ про анонімність для підлітків-убивць
Підлітки Кайл Дермоді та Трей Стюарт-Гейл були визнані винними у вбивстві 14-річного Натаніеля Шані в 2023 році в Манчестері, Британія.
623
Обама та Пелосі приєднались до тиску за зняття Байдена з виборів, - ЗМІ
Демократи-важковаговики Барак Обама та Ненсі Пелосі вважають, що президенту США Джо Байдену слід переглянути рішення про участь у виборах.
557
Україна зароблятиме на майні Януковича у "Межигір’ї"
Передача рухомого майна паркового комплексу "Межигір’я" в управління держави означає, що тепер майно експрезидента Віктора Януковича повноцінно служитиме державі. Відповідно, вона отримуватиме від цього доходи.
528
Зеленський і Фредеріксен обговорили участь Данії у відновленні енергосистеми України
Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Великій Британії із прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен.