Клімкін пояснив, на що здатен Трамп

Клімкін пояснив, на що здатен Трамп
Клімкін пояснив, на що здатен Трамп

Заява кандидата у президенти США Дональда Трампа про те, що він може закінчити будь-яку війну одним телефонним дзвінком, має елементи передвиборного піару. Втім, Трамп дійсно готовий до сильних і рішучих дій в контексті війни в Україні.

Водночас досі незрозуміло, як саме Трамп уявляє собі закінчення війни. Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю Oboz.ua висловив міністр закордонних справ України у 2014–2019 роках Павло Клімкін.

"Трамп дійсно хоче це зробити. Це абсолютно очевидно. Він це постійно повторює. І якщо він стане президентом, йому будуть про це нагадувати мало не щодня. Це ж не питання одного телефонного дзвінка. Звичайно, це частина передвиборчої риторики. Але в переносному сенсі Трамп говорить про те, що готовий до сильних і рішучих дій", – наголосив дипломат.

На переконання Клімкіна, Трамп має безліч можливостей для підняття ставок і вирішення питання України з позиції сили. Зокрема, він може погрожувати Росії новими санкціями, а також тим, хто допомагає путінському режиму обходити їх. Він може постачати більше нової зброї Україні тощо.

"У нього є можливості піднімати ставки. Чи буде він це робити, якщо так, як і в якій послідовності, залежить від нього і його адміністрації. В тому випадку, якщо він буде обраний", – зауважив дипломат.

Читайте по темі: РФ заробила на викраденому в Україні зерні не менше $1 млрд, - WSJ

За його оцінками, наразі Трамп не має чіткого плану закінчення війни в Україні. Але він вчинятиме як бізнесмен, який знає, "що є нюанси, є розміни тощо".

"Тобто з самого початку він не прописує собі умови. Він каже: я це зроблю. А на яких умовах? Будемо вести жорстку торгівлю. Важливо те, що він готовий вести саме жорстку торгівлю", – підсумував дипломат.

Теги: Передвиборча кампанія, російсько-українська війна, Війна, Трамп Дональд, Трамп, Дональд Трамп, Клімкін Павло

Читайте по темі:

На Сумщині прикордонники збили російський "шахед" із стрілецької зброї
Авіаудар по багатоповерхівці у Харкові: у лікарнях залишаються 14 поранених, двоє у тяжкому стані
У Бєлгороді заявили про ракетні удари
Повітряна розвідка російської армії на Харківському напрямку значно посилилась, - Сили оборони
Байден доручив задіяти всі ресурси для захисту Трампа
Трамп відреагував на ймовірний замах
У США ідентифікували підозрюваного в імовірно другій спробі замаху на життя Трампа
На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка
На фронті минулої доби відбулося 173 бойових зіткнень
Сили ППО вночі знищили 53 із 56 «Шахедів»