Жінка заявила, що працівники ТЦК 3 доби тримали її чоловіка у холодному підвалі

Жінка заявила, що працівники ТЦК 3 доби тримали її чоловіка у холодному підвалі
Жінка заявила, що працівники ТЦК 3 доби тримали її чоловіка у холодному підвалі

Українка стверджує, що її коханого викрали з перону та відправили у військкомат, де за пів години провели йому медогляд. У ТЦК відповіли, що ВЛК — не їхня компетенція.

Оксана Сом стверджує, що її чоловіка викрали з вокзалу у Закарпатській області, після чого мобілізували з порушеннями процедури. Деталі відомі з публікації на її сторінці у Facebook від 7 червня.

Позиція дружини Антона Сома

Оксана з чоловіком, двома дітьми (7 і 4 років), своєю 68-річною матір’ю та 7-річною племінницею приїхала потягом на Закарпаття. На пероні сім’ю зустріли прикордонники, які вже за приблизно 20 хвилин затримали чоловіка "за перебування в 5-кілометровій прикордонній зоні без належного документа".

Жінку до чоловіка не пускали, а під час телефонної розмови з ним вона почула на тлі: "Або ти сядеш сам або ми тебе силоміць запхаємо". Після цього дзвінок обірвався. Оксану виштовхували за ворота без жодних пояснень, а телефон Антона опинився "поза зоною".

Антон Сом, Оксана Сом, Сом eiqdhidzeiqhdroz
Фото Антона Сома з дружиною

Фото: Facebook / Оксана Сом

Пізніше українка з’ясувала, що після оформлення адмінпорушення її чоловіка забрали у ТЦК. У Антона відібрали телефон та з погрозами й штовханиною затягли у джип.

Найнятого Оксаною юриста у військкомат не пускали. З її слів, замість телефона Антону видали номерок та приблизно 72 години тримали у підвали. Там було холодно, а українця затримали на пероні у шортах і футболці. Нагору чоловіків нібито виводили лише поїсти й покурити.

Жінка стверджує, що Антон пройшов ВЛК лише за пів години й з порушеннями, зокрема без кардіограми й рентгену. У пості йдеться, що чоловікам не дозволяли проходити медогляд за місцем реєстрації й змушували підписувати висновки силою або погрозами.

Антон Сом, Оксана Сом, Сом, мобілізація в Україні, скандал мобілізація, ТЦК
Публікація Оксани Сом

Фото: Скриншот

У коментарі "ТСН" 8 червня Оксана уточнила, що сім’я їхала на відпочинок і мала квитки в обидві сторони. З її слів, через інцидент на вокзалі у старшої дитини почалася панічна атака, а молодша дитина намагалась втримати чоловіка за ногу.

Жінка розповіла, що її чоловік мав паспорт та військовий квиток, а також стоїть на обліку у ТЦК.

"Поліція з’ясувала, що чоловіка було відвезено до ТЦК Хуста. У нього забрали телефон. Але він знайшов можливість мені зателефонувати та сказати, що пройшов ВЛК за 20-30 хвилин. Пробачте за подробиці, але висновок про те, що він здоровий, було зроблено після того, як представники ВЛК подивились на колір його сечі", — заявила вона.

Українка з’ясувала, що 7 червня її чоловіка доставили до полігону в Одеській області.

Читайте по темі: СБУ затримала скандального львівського експрокурора Ільницького та його тещу-адвокатку

"Я добиваюсь того, щоб мого чоловіка зараз відпустили та щоб він мав можливість нормально пройти ВЛК, по закону, а не так, як було вирішено за нього", — поділилась вона.

Що кажуть в ТЦК?

Пресслужба Закарпатського обласного ТЦК заявила, що зможе прокоментувати ситуацію за наявності запиту. Водночас військові наголосили, що дії ВЛК не входять до їхніх компетенцій.

У Хустському районному ТЦК не коментували ситуацію.

Теги: Закарпатський обласний ТЦК та СП, Сом Оксана, Сом Антон, ВЛК, військово-лікарняна комісія (ВЛК), Закарпатська область, Мобілізація, Скандали

Читайте по темі:

Стало відомо, скільки мобілізували людей з Верховної Ради
Штрафи після оновлень даних у ТЦК: кому доведеться заплатити 17 000 гривень
На фронті загинув захисник із Закарпаття
Прикордонники виявили травмованого чоловіка, який зістрибнув із потяга, щоб потрапити до Польщі
Керівник непрацюючого аеропорту "Ужгород" Пініч отримував 90 тисяч гривень зарплати на місяць
За фактом нападу на військовослужбовця ТЦК у Ворохті поліція розпочала два кримінальних провадження
Британські популісти на чолі зі скандальним Найджелом Фараджем вперше пройшли у парламент
У Ворохті місцеві напали на співробітника ТЦК
На Івано-Франківщині, щоб заблокувати роботу ТЦК, люди перекрили дорогу
Нардеп назвав кількість заброньованих українців