Нардеп назвав кількість заброньованих українців

Нардеп назвав кількість заброньованих українців
Нардеп назвав кількість заброньованих українців

В Україні нараховується близько 11,1 млн чоловіків від 25 до 60 років, які потенційно можуть бути мобілізовані. З цієї кількості заброньовано 565 тисяч.

Такі дані озвучив народний депутат Дмитро Наталуха в інтерв’ю Громадському радіо у четвер, 4 липня.

За його словами, залишається відкритим питання, скільки з цих 11,1 млн – військовозобов’язаних.

"Тому що системне оновлення даних відбувається от у нас на очах буквально. Фінальну цифру не знає ніхто станом на зараз. Звісно, що військові знають більше, ніж ми, і Генштаб і Міноборони, це очевидно. Але не можна сказати, що десь є ця цифра, її можна піти подивитися", – сказав він.

Депутат припустив, що з цих 11,1 млн до 1,5 млн можуть мати інвалідність, хоча повноцінної статистики ніхто не веде.

Читайте по темі: В ЗМІ з’явилось відео, як загарбник тікав на електросамокаті від атаки українських воїнів

"Ми отримаємо цифру в грубо кажучи 10 млн військовозобов’язаних чоловіків", – заявив Наталуха і додав, що з них – частина служить, а "частина вже за кордоном".

За його даними, зараз заброньовано 565 тисяч чоловіків, але "ця цифра надзвичайно динамічна і цей показник він може і збільшуватися, хтось може втрачати бронювання, але зараз вона навколо от 5-6% від загального пулу".

Нагадаємо, 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18-60 років протягом 60 днів, до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus