Заступником директора Агенції оборонних закупівель став Артем Ситник

Заступником директора Агенції оборонних закупівель став Артем Ситник
Заступником директора Агенції оборонних закупівель став Артем Ситник

Ситник відповідатиме за безпеку закупівель, а також функціонування установи загалом

Ексдиректор Національного антикорупційного бюро та колишній заступник очільника Нацагентства з питань запобігання корупції Артем Ситник став заступником директора Агенції оборонних закупівель. Зокрема, Ситник підтвердив своє призначення виданню Zn.ua.

Ситник відповідатиме за безпеку закупівель, а також функціонування установи загалом.

29 січня директором державного підприємства Міністерства оборони Агенція оборонних закупівель призначено ексчленкиню правління Укренерго Марину Безрукову. Саме її заступником призначили Ситника.

Зокрема, 3 червня пресслужба НАЗК повідомила про звільнення Артема Ситника із посади заступника голови Національного агентства із запобігання корупції.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Артем Ситник, перебуваючи на посаді очільника Національного антикорупційного бюро, потрапив до реєстру корупціонерів. Він програв суди, які визнали його винним в одержанні подарунку на суму 25 тис. грн. Йдеться про знижку 70% на відпочинок, яку для екскерівника НАБУ «вибив» товариш власників мисливського господарства на Рівненщині. Також Ситник заплатив символічний штраф 3,4 тис. грн.

Читайте по темі: Що «накопала» СБУ проти партії «Наш край» і чому її заборонили

У грудні 2019 року на той момент директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник потрапив до реєстру корупціонерів qhidqkikxiqztroz

У грудні 2019 року на той момент директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник потрапив до реєстру корупціонерів

Як повідомлялося, 6 вересня 2019 року Сарненський районний суд Рівненської області визнав винним директора НАБУ Артема Ситника у порушенні ч. 1ст. 172-5 КУпАП і призначив штраф 3400 грн з конфіскацією подарунків в дохід держави.

У суді було доведено, що керівник антикорупційного відомства двічі орендував будинки (з 29 грудня 2018 року до 2 січня 2019 року і з 8 березня до 10 березня 2019 року) на території мисливського господарства «Поліське-Сарни» (Рівненщина). Офіційно за нього платив товариш засновників TOB МГ «Поліське-Сарни», якому адміністратори закладу оформили 70% знижку від вартості оренди будинків. Таким чином, оренда будинку на Новий рік обійшлася Артему Ситнику 7 тис. грн (повна вартість – 10 тис. грн), на березневі свята – 10,5 тис. грн (замість 15 тис. грн).

Допитана у суді адміністратор зізналася, що людина, котра оплатила оренду будинків, не повідомила, хто там проживатиме. Пізніше жінка впізнала самого орендаря - директора Національного антикорупційного бюро України, якого раніше бачила по телебаченню.

До слова, Артем Ситник обіймав посаду голови Національного антикорупційного бюро в період з 2015 до 2022 року.

Теги: НАБУ, Інцидент, НАЗК, Корупція, Безрукова Марина, ДП Агенція оборонних закупівель, Кадрові призначення, Кадрові зміни, Ситник Артем

Читайте по темі:

НАЗК проводить моніторинг способу життя голови Нацполіції Вигівського
Колишній начальник Західного міжрегіонального управління Мін’юсту отримував хабарі за закриття виконавчих проваджень
Бріджит Макрон припустилась грубої помилки під час голосування на виборах
Голову екоінспекції Карпатського округу Ладовського викрили у незаконному збагаченні
Сім’я Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - ЗМІ
В Одесі моряки ЗСУ врятували п’ятьох людей, яких винесло у відкрите море
Байден просить спонсорів не залишати його після невдалих дебатів, - ЗМІ
Українців змушують переплачувати
Угорський прем’єр-міністр, експрем’єр Чехії та ультраправі Австрії створюють власну групу в Європарламенті
Стефанчук анонсував кадрові перестановки в Кабміні