У США обмірковують заборону російської "Лабораторії Касперського", - WSJ

У США обмірковують заборону російської "Лабораторії Касперського", - WSJ
У США обмірковують заборону російської "Лабораторії Касперського", - WSJ

Сполучені Штати мають намір обмежити можливість використання продуктів російської компанії з кібербезпеки "Лабораторія Касперського".

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Минулого року адміністрація американського президента Джо Байдена активізувала перевірку антивірусного програмного забезпечення "Лабораторії Касперського" з точки зору національної безпеки, оскільки зросли побоювання щодо російських кібератак після вторгнення Москви до України.

Американські регулятори вже заборонили федеральному уряду використати програмне забезпечення компанії.

Однак на прохання прокоментувати інформацію про можливу заборону російської компанії, бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США заявило, що не коментує будь-які потенційні дії конкретних компаній.

Міністерство "прагне повною мірою використовувати свої повноваження для захисту конфіденційних даних американців і працювати з Конгресом на двопартійній основі для адаптації до ризиків, що змінюються", - заявили в бюро.

Якщо США підуть на такий крок, це стане взірцем для заборони китайського TikTok або інших іноземних технологій, якщо вони становитимуть загрозу національній безпеці.

Зауважимо, що в березні влада США внесла "Лабораторію Касперського" до списку потенційних загроз для нацбезпеки. Тоді ж, за інформацією ЗМІ, адміністрація Байдена вимагає Мінфіну ввести санкції проти компанії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus