Корупція

590
Ексмеру Одеси Костусєву повідомили підозру в отриманні хабаря
Колишній мер Одеси Олексій Костусєв, а також бізнесмени Борис Кауфман та Олександр Грановський (Борухович) отримали нові підозри у справі щодо привласнення комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Одеса».
566
У Полтаві провели корупційний тендер з миття автобусних зупинок та прибирання прибордюрної частини доріг
8 травня полтавське комунальне підприємство КАТП-1628 замовило компанії «Трансдорком» дві послуги: прибирання прибордюрної частини доріг та миття павільйонів на зупинках громадського транспорту.
536
Справа Гринкевичів: Завершилось розслідування спроби підкупу керівництва ДБР
Правоохоронці завершили розслідування справи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який пропонував 500 тисяч доларів керівництву Державного бюро розслідувань за сприяння у поверненні вилученого майна.
461
У мерії Кам’янського змінили головного будівельника, але продовжили купувати асфальт по завищеній ціні
Департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міської ради Дніпропетровської області 2 і 9 травня за результатами тендерів уклав дві угоди з ТОВ «Укравтобуд» про влаштування дорожнього покриття на 10,00 млн грн.
404
На десятки мільйонів доларів: Депутати з "академіками" роками заробляли на державній землі
Хто контролює і використовує "в темну" сотні тисяч гектарів державної землі, якою нібито користується Нацакадемія аграрних наук, та як її виводять у приватну власність.
640
Голова сільради на Житомирщині розтратив майже 2 мільйони на закупівлі генераторів
На Житомирщині голова сільради підозрюється у розтраті майже 2 мільйони гривень на закупівлі генераторів.
371
Великий «розпил» оборонного валу на Харківщині
10 травня 2024 року окупанти повторно вторглися до Харківської області, з якої їх вигнали у 2022 році. Попри героїчну самовідданість ЗСУ за неповний тиждень нового наступу РФ під окупацію потрапило близько десятка українських населених пунктів прикордоння.
413
Дубайська розкіш ексміністра-хабарника Злочевського
Родина Миколи Злочевського, колишнього міністра екології часів президента-втікача Януковича, володіє двома розкішними апартаментами в Дубаї.
344
На Житомирщині посадовець розтратив майже 2 мільйони при закупівлі генераторів
За дорученням керівника Житомирської обласної прокуратури, Житомирською окружною прокуратурою повідомлено про підозру в. о. голови сільської ради у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.
534
«Укрзалізниця» планує за 3 мільйони купити трансформатори по цінах вище роздрібних
Філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» 10 травня провела розкриття пропозицій на торгах по трансформаторах найвищою напругою 40,5 кВт. Єдиним учасником виявилось ТОВ «Еліз» із ціною 2,91 млн грн.
591
"Сірий кардинал" із "Батальйону Монако" Сергій Вязмікін зачищає інтернет від слідів своїх махінацій
Поки українці по гривнях збирають на турнікети, пікапи та дрони, видатні бійці батальйону «Монако» під керівництвом Данила Гетманцева грабують державний бюджет і "стрижуть" гроші з легального бізнесу.
349
На хабарництві упіймали консультанта райсуду в Одеській області
Консультантку Комінтернівського районного суду Одеської області Єранугі Барсегян вдруге затримали за хабарництво.
624
Керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в рамках двох відповідних кримінальних проваджень.
589
Вимагав 40 мільйонів гривень: НАБУ скерувало до суду справу проти ексзаступника міністра
Національне антикорупційне бюро повідомило про завершення слідства щодо колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури якого підозрюють у проханні 40 мільйонів гривень хабаря та одержанні його частини – 400 тисяч доларів.
433
Прокурора, який отримав 30 тисяч доларів хабаря за закриття справи, звільнили з посади
Прокурора Фастівської окружної прокуратури Київської області Дмитра Бондара звільнили з посади за отримання хабаря. Бондар попросив у власника птахофабрики 30 тисяч доларів за закриття справи щодо його бізнесу.