Загроза масованого удару у квітні: Жданов оцінив потенціал ракетного залпу РФ

Загроза масованого удару у квітні: Жданов оцінив потенціал ракетного залпу РФ
Загроза масованого удару у квітні: Жданов оцінив потенціал ракетного залпу РФ

Російські окупанти зрозуміли, що за допомогою ракетних ударів не в змозі "погасити" енергетичну систему України, заявив військовий експерт полковник запасу Олег Жданов.

"Згідно з недавнім звітом, внаслідок ракетних атак Росії було пошкоджено 43% об’єктів енергетики України, особливо багато високовольтних ліній, але на сьогодні 80% відновлено. Більше того, Україна вже збирається відновлювати постачання електроенергії до Європи. Тобто для нас ракетні атаки Росії з енергетичних об’єктів виявилися не такою вже критичною проблемою. Росія за весь цей час випустила близько 1200 ракет, було близько 250 попадань, але це не дало очікуваного результату", - розповів він в інтерв’ю Главреду.

Експерт зазначив, що згідно з даними відкритих джерел, у РФ залишилося не більше 450 ракет усіх типів, тому вона може змінити характер ударів по Україні.

"Тому навесні та влітку під удар частіше може потрапляти прифронтова зона. А ракет дальнього радіусу дії залишилося дуже і дуже мало - 450 штук. Тому Росія вже не може особливо розвернутися", - не виключив він.

Водночас співрозмовник уточнив, що новий масований ракетний удар по Україні в березні РФ не зміг завдати через те, що нещодавно в Джанкої був "накритий" ешелон із "Калібрами" окупантів.

"Другий за цей рік масований ракетний удар у березні у Росії не вийшов. Я це пов’язую з тим, що ми накрили ешелон із "Калібрами" в Джанкої, і ракети просто не доїхали. А російська промисловість може випускати до 50 ракет на місяць. Відповідно , у квітні росіяни можуть видати на гора 40-50 ракет і організувати масований ракетний удар. Але це за умови, що вони обійдуть санкції, знайдуть комплектуючі і зберуть ці 50 ракет", - додав Жданов.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus