"Їхнє дитинство знищене": у Радбезі ООН розповіли про викрадення Росією українських дітей

"Їхнє дитинство знищене": у Радбезі ООН розповіли про викрадення Росією українських дітей
"Їхнє дитинство знищене": у Радбезі ООН розповіли про викрадення Росією українських дітей

Дар’я Герасимчук, уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, виступила на спеціальній зустрічі в онлайн-форматі за формулою Аррії Ради Безпеки ООН.

У своєму виступі вона повідомила про депортацію та примусове переміщення Росією українських дітей з початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомили у пресслужбі президента України. Це ще одне підтвердження геноциду.

"Після початку російської агресії в Україні ніхто й ніде не може почуватися в безпеці, поки агресор не буде повалений. Це знає весь світ", – наголосила Дар’я Герасимчук.

За її словами, найжахливіша частина цієї війни та найбільший доказ російського злочину геноциду – зруйновані долі та життя українських дітей.

"Росіяни вбивають, ґвалтують і викрадають наших дітей – і все це подають як порятунок! Навіть ті дівчата й хлопці, які уникли фізичної шкоди від обстрілів, зазнали глибоких втрат. Їхні будинки та сім’ї, школи й дитсадки, дитячі майданчики та стадіони були пошкоджені або зруйновані. Їхнє дитинство знищене. Кожен із 7,5 млн українських дітей, які проживали в Україні до 24 лютого 2022 року, постраждав від цієї жахливої війни", – наголосила вона.

Під час онлайн-включення на спеціальній зустрічі за формулою Аррії Ради Безпеки ООН Дар’я Герасимчук, уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, поділилася інформацією про катастрофічну ситуацію, в якій перебувають українські діти внаслідок дій російських окупантів. Вона повідомила про вбивства, поранення та насильство над дітьми, а також викрадення юних українців, які стали частиною злочину геноциду проти українського народу.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus