Архангельський бандит Володимир Крупчак здивований, що в Україні ніхто не вірить, що він бізнесмен-кіпріот

Архангельський бандит Володимир Крупчак здивований, що в Україні ніхто не вірить, що він бізнесмен-кіпріот
Архангельський бандит Володимир Крупчак здивований, що в Україні ніхто не вірить, що він бізнесмен-кіпріот

Ситуація з арештом бізнес-активів австрійської Pulp Mill Holding GmbH - власника групи компаній, серед яких - найбільший виробник целюлозно-паперової продукції Київський картонно-паперовий комбінат, в рамках порушених кримінальних проваджень вже майже рік залишається незмінною, незважаючи на надання слідству всіх необхідних і запит. документів.

Про це пише Укррудпром .

«На сьогодні влада наклала арешт на активи Київського КБК та деяких дочірніх підприємств холдингу, проте майже за рік слідства не було ні суду, ні вироку. Такі дії створюють значні іміджеві втрати, які впливають на відносини до нашої компанії з боку компаній банківської та страхової сфери та враховуються нашими партнерами, що створює штучні перешкоди для повноцінної роботи наших виробничих підприємств», – повідомили «Інтерфакс-Україна» у прес-службі комбінату. .

При цьому в компанії наголошують, що у відповідь на численні звернення до правоохоронних та держорганів вона отримала формальні відписки.

Відповідаючи на запитання про інформацію, що розповсюджується в ЗМІ, про передачу заарештованих активів групи компаній в управління Нацагентства з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), у прес-службі зазначили, що таку інформацію не мають.

«Нам невідомо, чи існує на сьогоднішній день рішення про передачу активів в АРМА, проте спливає тривожна інформація, яка поширюється несумлінними ЗМІ, про можливу передачу активів. Нам невідоме джерело походження такої інформації» , - зазначають у компанії.

На підприємстві наголошують: незважаючи на посилення незаконного тиску з боку окремих правоохоронних органів та негативного репутаційного впливу недостовірних публікацій, комбінат продовжує працювати у правовому полі, залишаючись надійним партнером для клієнтів.

Як повідомлялося, фактором, що об’єднує всіх порушених проти Київського КБК і його дочірніх компаній кримінальних справ, став громадянин Кіпру, бізнесмен Володимир Крупчак, проти якого застосовані санкції як «громадянина РФ».

Серед заарештованих активів — корпоративні права та майно підприємств на понад 1 млрд грн, 169 об’єктів нерухомості на суму понад 10 млрд грн, що належать, на думку слідства, Крупчаку.

У той же час Pulp Mill Holding GmbH заявив, що ще в жовтні 2022 року на підставі попередніх домовленостей у процесі реструктуризації на комбінаті змінився власник — замість Крупчака (який змінив російське громадянство ще 2007 року) новою особою, що контролює, став д-р Хайнц Циннер.

Крім цього, власник комбінату неодноразово заявляв, що жодні компанії холдингу не співпрацюють із РФ, не фінансують тероризм та не проводять легалізацію коштів, отриманих незаконним шляхом.

Київський КБК - одне з найбільших підприємств Європи з випуску картонно-паперової продукції зі штатом понад 2,5 тис. чол., є містоутворюючим для Обухова (Київська обл.).

Як повідомлялося з посиланням на асоціацію «УкрПапір», у січні-березні 2023 року обсяг виробництва Київського КПК зріс на 27,2% порівняно з аналогічним періодом 2022 року — до 1 млрд 861,5 млн грн.

За комбінатом, у першому кварталі 2023 року він сплатив 359,6 млн грн податків — у 2,5 разу більше, ніж за той же період 2022 року, зокрема 59,6 млн грн поповнили бюджет Обухівської громади.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Звинувачення просить для нардепа Андрія Ніколаєнка обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою
Комарницький корумпував транспортну сферу Києва через Левченка і Брагінського
Зеленський заявив про відкриття кримінальної справи за фактом загибелі бійців ЗСУ під Запоріжжям
"Апостоли" да Вінчі відпочивають: українців вразила фантасмагорія з офісу Микитася
Керівники та учасники злочинної організації заволоділи майном громадян на 8 млн грн
«Прийомному синові» спікера Палати представників Майка Джонсона висунуто звинувачення у веденні бізнесу з вирощування канабісу
ВАКС закрив частину справи Лукаш
Слідком РФ звинувачує Пашинського в ухваленні рішення про проведення АТО
Мосійчук: Кацубі грошей не дали. Вербицький злякався
Незаконне перевезення готівки через «зелений коридор» – за хабар судитимуть одеського митника

Коментарі:

comments powered by Disqus