В ЗСУ розповіли подробиці операції зі звільнення Благодатного

В ЗСУ розповіли подробиці операції зі звільнення Благодатного
В ЗСУ розповіли подробиці операції зі звільнення Благодатного

11 червня Сили оборони України деокупували село Благодатне (Донецька область), що на захід від Вугледару. У ході операції вдалося взяти в полон російських військових.

Інформацію підтвердив речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

"Це на кордоні Донецької та Запорізької областей. З великою відповідальністю уповноважений заявити про звільнення села Благодатне. Це нижче Великої Новосілки. Зробили це воїни 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша", – повідомив речник.

Операція проводилася у взаємодії з іншими підрозділами. У першій штурмовій групі, яка мала на меті захопити сільський клуб, брав участь заступник командира бригади.

"Так сказати, особистим прикладом вів за собою", – сказав Шершень.

Паралельно з цим, за його словами, точилися бої за школу, саме там окупанти мали добре продумані вогневі точки.

"Загарбники чинили опір до останнього. Наші воїни застосували певну кмітливість, зробили гранатометом дірку в стіні клубу, через неї зайшли всередину і далі відбувалася зачистка. Взяли в оточення кілька ворогів, пропонували здатися, але вони відмовилися. Одночасно звільнили і школу", – повідомив спікер.

Він заявив, що в ході операції вдалося взяти в полон шістьох російських військових. Серед них представники "МВС ДНР" та двоє російських військовослужбовців.

"Прапор вивісив боєць із псевдонімом "Олімп", – наголосив він.

У той же час бійці повідомляють, що цю ділянку утримували кадировці та солдати з Бурятії.

За інформацією бійця 24-ї бригади "Айдар" із позивним "Осман", кадировці були в оточенні близько 4 днів. Попередньо буряти звідти втекли ще на початку штурму.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus