Тут були російські позиції, багато БК після себе залишили, – воїни про деокуповане Благодатне на Донеччині

Тут були російські позиції, багато БК після себе залишили, – воїни про деокуповане Благодатне на Донеччині
Тут були російські позиції, багато БК після себе залишили, – воїни про деокуповане Благодатне на Донеччині

Збройні сили України звільнили від окупантів село Благодатне на Донеччині. Проте на околицях села досі є окремі російські військові. Зачистка Благодатного триває.

За 300 метрів ще є російські військові: воїни ЗСУ продовжують зачистку деокупованого Благодатного на Донеччині.

Про це йдеться у сюжеті проєкту "Український Свідок". 

Кілька днів тому воїни 68-ї Окремої єгерської бригади разом із іншими підрозділами Сил оборони України вибили звідси окупантів та підняли у населеному пункті український прапор.

Незважаючи на те, що у селі стоять українські захисники, сказати, що його повністю зачищено, поки не можна: так звані "штурмовики Z", які складаються з російських ув’язнених та військових регулярної армії, досі перебувають на околицях Благодатного. Тут їх було більше роти, близько 150 людей. У селі окупанти мали великий склад зброї.

Бійці ЗСУ вишукують залишки росіян по посадках та знищують їх – кулеметами та снайперськими гвинтівками. З околиць села постійно чути автоматні черги та роботу артилерії - реактивної та ствольної. Зачистка села триває. Українські оператори дронів також відпрацьовують по окупантах та передають координати нашим артилеристам та мінометникам. Відстань від села до ворожих позицій складає приблизно 3 км.

У Благодатному окупанти залишили численні БК, а будинки розмалювали власними позивними, буквою "Z" та іншими "гаслами".

У ході штурму Благодатного противник зазнав втрат живої сили. Також українські воїни взяли у полон кількох росіян. Отримана від них інформація може допомогти у подальшій деокупації українських територій.

"Ми звільнили, а вони розвалили. Це ж у них така тактика постійно. Все звільнене давай артилерією накривати. Така тактика, вони тупо випалюють все, що бачать перед собою", – розповів один із захисників.

"Донедавна тут були ще російські позиції. Дуже багато після себе БК залишили, понамальовували Z, O, V", – додав воїн. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus