Сі Цзіньпін провів зустріч із екс-держсекретарем США Генрі Кісінджером

Сі Цзіньпін провів зустріч із екс-держсекретарем США Генрі Кісінджером
Сі Цзіньпін провів зустріч із екс-держсекретарем США Генрі Кісінджером

Колишній високопоставлений дипломат США Кісінджер вважає, що ні Сполучені Штати, ні Китай не можуть дозволити собі ставитись один до одного як до противника.

Президент Китаю Сі Цзіньпін 20 липня провів зустріч із колишнім Державним секретарем США Генрі Кісінджером, повідомляє ВВС .

У Китай Кісінджер прибув 17 липня і перебуває з візитом як приватна особа.

Але, як повідомляє видання, з огляду на його величезний статус у Китаї він може діяти як обхідний канал для американо-китайських переговорів.

Сі зустрівся з Кісінджером у державному гостьовому будинку Дяоюйтай, дипломатичному комплексі на заході Пекіна.

Сі Цзіньпін, Генрі Кісінджер qhiddtiqktiqetroz

Лідер Китаю Сі Цзіньпін провів зустріч із Генрі Кісінджером

Фото: Getty Images
Китай, Генрі Кісінджер

Генрі Кісінджер перебуває з візитом у Китаї

Фото: Getty Images
Сі Цзіньпін, Генрі Кісінджер

Генрі Кісінджер і Сі Цзіньпін

Фото: Getty Images

"Я дуже радий вас бачити, сер. Ми ніколи не забуваємо наших старих друзів. І не забудемо ваш історичний внесок у розвиток американо-китайських відносин та дружби між двома народами", - наголосив китайський лідер.

У свою чергу, Кісінджер сказав, що він "друг Китаю", що "ні Сполучені Штати, ні Китай не можуть дозволити собі ставитися один до одного як до противника".

"Відносини між США та Китаєм мають життєво важливе значення для миру та процвітання обох країн та всього світу", - заявив Кісінджер, пообіцявши докласти зусиль для зміцнення взаєморозуміння між двома сторонами.

Як приватна особа Кісінджер може бути більш відвертим у своїх бесідах із Сі Цзіньпінем та іншими офіційними особами, що дає йому більше свободи дій у викладі позиції та вимог США.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus