Установку С-400 і радар "Підліт" ЗС РФ у Криму знищили за допомогою "Нептуна", — Бутусов

Установку С-400 і радар "Підліт" ЗС РФ у Криму знищили за допомогою "Нептуна", — Бутусов
Установку С-400 і радар "Підліт" ЗС РФ у Криму знищили за допомогою "Нептуна", — Бутусов

За даними журналіста, ракета була запрограмована на спеціальний маршрут та характеристики польоту, які дозволили їй обійти російські системи спостереження.

Українська крилата ракета "Нептун", яка стоїть на озброєнні ВМС ЗСУ, знищила важливі російські військові цілі: радар " Підліт " та пускову установку С-400 " Тріумф ". Про це повідомив головний редактор інформаційного порталу "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов на своїй Facebook-сторінці.

Йдеться про руйнування радара повітряної розвідки 48Я6-К1 та пускової установки 5П85СМ2-0, що входять до зенітно-ракетної системи С-400 "Тріумф", уточнив Бутусов.

За його словами, радар "Підліт" відіграє важливу роль у забезпеченні спостереження за повітряним простором як низьколітаючих, так і балістичних цілей, і є ключовою компонентою системи ППО Росії. Він забезпечував контроль за повітряною ситуацією над західною частиною Чорного моря та Херсонською областю на відстані близько 110 км від лінії фронту.

"За даними джерел Цензор.НЕТ, розвідка ВМС ЗСУ отримала точну інформацію про місцезнаходження позиційного району С-400 поблизу села Оленівка на території тимчасово окупованого Криму", - йдеться у повідомленні Бутусова.

Журналіст заявив, що ракета була запрограмована на маршрут та характеристики польоту, які дозволили їй обійти російські системи спостереження. Ракета була успішно випущена та знищила частину дивізіону "Тріумф", діючи на надмалій висоті.

"Одна ракета "Нептун" на надмалій висоті пройшла непоміченою і точно знищила частину дивізіону "Тріумфу", незважаючи на великі сили російської ППО, зосереджені на окупованій Херсонщині та в Криму", - зазначив Бутусов.

Результати поразки російської мети задокументовані дроном Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР).

"Цікаво, що дрон залетів далеко в тил росіян і літає і фіксує поразку російського радара, який призначений саме для виявлення повітряних цілей, але не здатний помітити і надати цільову вказівку ні українському дрону, ні українській крилатій ракеті", - додав Бутусов.

За його словами, навіть у період військових дій Росія продовжує здійснювати постачання за старими контрактами на системи ППО "Тріумф" та радари "Підліт" у різні країни, включаючи Туреччину та Індію. Однак у цьому випадку українська військова технологія, представлена ракетою "Нептун", продемонструвала свою ефективність та перевагу.

"За даними джерел Цензор.НЕТ модифікація ракети "Нептун" була розроблена після початку повномасштабного вторгнення згідно з рішенням Головнокомандувача ЗСУ В.Залужного 15 березня 2022-го року. Роботи проведені в рекордно короткі терміни, а випробування ракета проходить відразу в бою", - резюмує Бутусов.

 qhiqqhizidzeroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus