"Нехай дадуть 5 тисяч доларів": мер Ківерцов на Волині нібито ховає власну БРДМ, - ЗМІ

"Нехай дадуть 5 тисяч доларів": мер Ківерцов на Волині нібито ховає власну БРДМ, - ЗМІ
"Нехай дадуть 5 тисяч доларів": мер Ківерцов на Волині нібито ховає власну БРДМ, - ЗМІ

Спочатку Мер Ківерцов заявив, що ніхто з військових не хоче брати техніку, а за добу сказав, що нібито надійшов запит на БРДМ.

Луцький активіст та волонтер Сергій Рижков заявив, що міський голова Ківерців Волинської області Олександр Ковальчук на підприємстві КП "Ківерці Водоканал" нібито зберігає власну бойову броньовану машину розвідувальних військ (БРДМ). Про це він повідомив у Facebook .

"Коли отримав цю інформацію від небайдужих мешканців Ківерців, то чесно скажу не повірив. Але сьогодні відвідавши КП "КіверціВодоканал" підтвердилася інформація про те, що на підприємстві знаходиться БРДМ (броньований автомобіль, бронетранспортер, який може переміщатися і по воді, і по болотах) ). Під час перевірки, виявилося, що за державним номером, який на БТР, жодної техніки не зареєстровано. Ходять чутки, що цей броньований автомобіль мера Ківерцов", - сказав Сергій Рижков.

Активіст опублікував відео розмови з директором комунального підприємства, який відмовився розповідати, чия техніка, та надавати документи.

Сам Олександр Ковальчук у коментарі місцевим ЗМІ зазначив , що військові не хочуть брати броньований автомобіль, тому він стоїть на підприємстві.

"Ніхто його брати з військових не хоче, бо він бензиновий", - сказав Олександр Ковальчук.

За його словами, БРДМ бере понад шістдесят літрів палива, в ній не працює компресор, і потрібно поставити новий акумулятор. Тому бронеавтомобіль стоїть на підприємстві, щоб нібито майстри його ремонтували.

 eiqrriqtiqtroz

Офіцер ЗСУ попросив віддати БРДМ його підрозділу: що відомо

У коментарях до повідомлення активіста журналісти знайшли коментар офіцера ЗСУ Тараса Рудика, який попросив віддати йому броньовану техніку. Представники ЗМІ зв’язалися з ним та з’ясували, що його підрозділ виконує бойові завдання у Херсонській області.

"Характер наших дій — це розвідка, пов’язана з форсуванням заток Дніпра та неодноразовими рейдами на територію лівого берега Херсонщини. Машина має відмінні технічні характеристики з проходження болотистої місцевості та бездоріжжя, але основний її козир — можливість плавати, і тим самим їздити на територію лівого берега Херсонщини. у переміщенні під час активних бойових дій, а також під час евакуації поранених", - сказав Тарас Рудик.

Окрім цього він зазначив, що може забрати невідремонтовану техніку, адже існує велика кількість підприємств, які виграли тендери на ремонт військової техніки. Зокрема підрозділ Рудика співпрацює з ними.

Відповідь мера Ківерцов на пропозицію військового ЗСУ

Після цього журналісти зв’язалися з мером Ківерцов та запитала, чи віддасть він техніку військовим.

"Нехай дадуть п’ять тисяч доларів. Ми його доремонтуємо і передамо. Ми його передаватимемо, у нас є запит, кому його передати", - сказав Олександр Ковальчук.

Він не розповів деталей, наголосивши, що "це секрет, це військова таємниця".

Чому БРДМ знаходився на території КП "Ківерці Водоканал": відповідь мера

У коментарі одному з місцевих ЗМІ, мер Ківерцов зазначив , що автомобіль йому не належить.

"Це люди, мої друзі, на п’ятий день повномасштабної війни дали мені. Він на обліку стоїть офіційно, номери є, документи є. Авто було в неробочому стані. Люди дали: "Візьміть, відремонтуйте, передайте тому, кому маємо передати". її ще до кінця не відремонтували", - заявив мер.

За його словами, автомобіль стоїть не в МРЕВ на обліку, а в Держпродспоживслужбі.

"Можна зайти, подати офіційний запит. Я сьогодні там був і маю всі документи, поїду заберу у товариша, і будуть вони у мене в кабінеті лежати", — додав він.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus