Путін доручив "ексвагнерівцю" збирати добровольців на війну з Україною

Путін доручив "ексвагнерівцю" збирати добровольців на війну з Україною
Путін доручив "ексвагнерівцю" збирати добровольців на війну з Україною

Російський диктатор Володимир Путін доручив колишньому начальнику штабу ПВК "Вагнера" Андрію Трошеву зайнятися формуванням добровольчих підрозділів для відправлення на війну проти України.

Про це повідомляє Telegram-канал Кремля.

У ході зустрічі з "ексвагнерівцем" та заступником міністра оборони РФ Юнус-Беком Євкуровим у четвер Путін нагадав, що Трошев сам понад рік воював у такому підрозділі.

Путін доручив екс- eiddiqezituroz

Путін на зустрічі з Беком Євкуровим та Андрієм Трошевим (фото: скріншот з відео)

"Знаєте, що це таке, як це робиться, знаєте про питання, які потрібно завчасно вирішувати, щоб бойова робота йшла якнайкраще і найуспішнішим чином", - сказав російський диктатор.

Також керівник Кремля зазначив, що на попередній зустрічі вони вже обговорювали питання, що полковник у відставці Трошев "займеться формуванням добровольчих підрозділів, які можуть виконувати різні бойові завдання насамперед звісно, у зоні "спеціальної військової операції"".

Додамо, що за даними джерел Telegram-каналу Shot, Трошев курируватиме зв’язок між "добровольчими формуваннями" та Міноборони РФ.

Що відомо про Трошева, якого "вагнерівці" вважають зрадником

Андрій Трошев раніше був начальником штабу приватної військової компанії "Вагнера", і був "2-ою" особою у цій терористичній організації. Він курирував роботу служби безпеки, служби тилу та займався питанням вербування засуджених та відправлення їх на фронт в Україну у складі окупаційних сил.

Путін доручив екс-

Андрій Трошев (фото: kremlin.ru)

Після спроби держперевороту, організованої лідером цієї ПВК Євгеном Пригожиним у червні, він був присутній на зустрічі Путіна з командирами угруповання.

Після цього командири бойовиків-"вагнерівців" звинуватили Трошева у зраді. Річ у тому, що він першим із командирів угруповання відмовився далі брати участь у заколоті Пригожина, пише Gulagu.net.

Так, за даними порталу, високопоставлений "вагнерівець" і "герой Росії" (як і Пригожин, а також засновник цієї ПВК Уткін) Трошев прийняв рішення про передачу до ФСБ та Міноборони РФ внутрішньої інформації, тим самим заручився прихильністю Путіна.

Також повідомляється, що Трошев та його спільники займалися в РФ розшуком втікачів, тиском на осіб, які давали свідчення  журналістам та правозахисникам.

За даними порталу, Трошеву було запропоновано одну з посад у рамках суміжної з Міноборони РФ структурою, що вербує ув’язнених у загони "Шторм Z".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus