Справа про замах на миколаївського "Мультика": суд закрив епізод "Борця" через його смерть

Справа про замах на миколаївського "Мультика": суд закрив епізод "Борця" через його смерть
Справа про замах на миколаївського "Мультика": суд закрив епізод "Борця" через його смерть

Центральний районний суд Миколаєва закрив кримінальне провадження відносно 45-річного Володимира Шорнікова на прізвисько "Борець", якому інкримінувалися обвинувачення в незаконному обігу зброї (ч.1 ст.263 КК України) та причетності до замаху на вбивство (ч.1 ст.115 КК України) "авторитетного бізнесмена" Михайла Тітова ("Мультик"). Відповідне рішення, текст якого 20 вересня 2023 року було оприлюднено у відкритій частині судового реєстру, постановив служитель Феміди Володимир Алєйніков.

З його тексту випливає: підставою для закриття справи щодо "Борця" слугувало клопотання представника державного обвинувачення, що послався на нереабілітуючу підставу - фіксацію загибелі Шорнікова (п.5 ч.1 ст.284 КПК України). Йдеться про копію лікарського свідоцтва про смерть №1361 від 29 травня 2023 року.

 eiqrqiqdiqkzroz

(Володимир Шорніков)

Як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, Володимир Шорніков, що раніше неодноразово мав проблеми з законом та мав певну репутацію в кримінальних колах, востаннє опинився за гратами восени 2021 року. Достойнику закидали дотичність до спроби ліквідації 6 квітня 2020 року снайпером авторитетного Михайла Тітова (детально про обставини скоєня злочину - в розслідуванні "Не вимкнули "Мультика"). Провину в інкримінованому йому злочині "Борець" не визнавав.

Обвинувальний акт відносно Шорнікова надійшов до палацу Феміди за кілька діб до початку широкомасштабного військового вторгнення армії РФ на територію України. Уже 9 березня 2022 року суддя постановив звільнити "Борця" з-під варти, останній взяв на себе обіцянку долучитися до справи оборони нашої держави, що була ним виконана. Наприкінці весни поточного року стало відомо про загибель Володимира Шорнікова на східному фронті. 31 травня в Миколаєві відбулася церемонія прощання з "Борцем".

detective-info.com.ua

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus