Ексрегіонал Максим Єфімов став збройовим бароном

Ексрегіонал Максим Єфімов став збройовим бароном
Ексрегіонал Максим Єфімов став збройовим бароном

У краматорського бізнесмена Георгія Скударя Верховна Рада забрала Новокраматорський машинобудівний завод, записаний на його дочок Галину Савенко та Олену Яковлєву (у кожної по 33%). Сам Скудар, який є президентом компанії, має 9% акцій.  

Парламент ухвалив рішення про відчуження майна підприємства, не попередивши про це власника. Воно прийнято у зв’язку з необхідністю оперативно вивезти цінне майно, яке може стати в нагоді для оборонної промисловості.

У Краматорську починають підозрювати, що за вилученням низки потужностей на Новокраматорському машинобудівному заводі сім’ї Георгія Скударя стоїть інший бізнесмен із Краматорська – нардеп Максим Єфімов, який входить до кола людей близьких до Офісу президента. У парламенті стверджують, що Єфімов лобіював це рішення.

Скударі визнають, що держава вела з ними переговори про виробництво на їхньому обладнанні продукції необхідної армії, але вони припинилися після того, як власники підприємства захотіли дізнатися, що саме і в яких кількостях. Цю інформацію їм через підозри у зв’язках з Росією озвучувати не стали, а просто вилучили обладнання через рішення парламенту.

Нардеп Максим Єфімов вирішив оформити пряме володіння пакетом 97,699% акцій ПрАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування», оформленого на кіпрський офшор Ukrainian Machinebuilding Plants MS Limited. Серед відомих продуктів під брендом КЗТС – 155-мм САУ 2С22 «Богдана».

ord-ua.com

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus