150 млн доларів: США можуть оголосити про новий пакет допомоги Україні

150 млн доларів: США можуть оголосити про новий пакет допомоги Україні
150 млн доларів: США можуть оголосити про новий пакет допомоги Україні

За даними чиновників США, пакет міститиме додаткові ракети HIMARS, боєприпаси для національної вдосконаленої зенітно-ракетної системи NASAMS, протитанкові ракети TOW, ракети AIM-9 Sidewinder і 155-мм снаряди.

Сполучені Штати Америки вже в середу, 25 жовтня, можуть оголосити про надання додаткового пакету військової допомоги Україні у розмірі до 150 мільйонів доларів. Про це повідомили "Голосу Америки" три американські чиновники, які вирішили залишитися анонімними.

Згідно з інформацією, у пакеті будуть додаткові ракети GMLRS для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), боєприпаси для національної вдосконаленої зенітно-ракетної системи (NASAMS), протитанкові ракети TOW, ракети AIM-9 Sidewinder і 155-мм снаряди.

Як зазначає видання, останніми днями запаси 155-мм снарядів викликали занепокоєння, оскільки партнери США — Україна та Ізраїль потребують їх для ведення бойових дій.

Повідомляють, що раніше Вашингтон заявив про свою здатність забезпечити військові потреби Тель-Авіва та Києва.

Окрім того, додають, що в 2023 році Штати вилучили близько 155 мм снарядів зі своїх військових запасів для Ізраїлю, щоб поповнити запаси США в Європі, але вже після 7 жовтня більшість цих боєприпасів перенаправляли назад.

"155-мм снаряди - те, що підходить для обох країн. Але це єдина площина, де потреби збігаються. І за нашою оцінкою ми не матимемо проблем, щоб постачати це озброєння обом країнам", - заявив прес-секретар Пентагону Пет Райдер.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus