Облікова ставка НБУ може знову знизитися

Облікова ставка НБУ може знову знизитися
Облікова ставка НБУ може знову знизитися

Національний банк України (НБУ) після сьогоднішнього рішення щодо зниження облікової ставки до 16% може знову її переглянути. Але не раніше грудня.

Про це повідомляється на брифінгу керівництва Нацбанку.

"За відсутності ознак погіршення балансу ризиків, а також успішної адаптації учасників ринку до нового валютного режиму (гнучкого курсоутворення, - ред.) Національний банк бачить можливість додаткового зниження облікової ставки на найближчому засіданні", - зазначив голова НБУ Андрій Пишний.

Зазначимо, згідно з графіком, наступне засідання правління Нацбанку з питань монетарної політики заплановане на 14 грудня.

Як уточнив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук, нинішній прогноз передбачає, що у грудні облікову ставку знизять ще на один процентний пункт, тобто до 15%.

Крім того, за словами Пишного, прогнозована інфляція та плани валютної лібералізації обмежують регулятор у пом’якшенні процентної політики у 2024 році. З цього випливає, що облікова ставка 15% може зберігатися протягом тривалого часу. Однак подальше зниження можливе у разі зниження ризиків для курсової стійкості та інфляційної динаміки.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus