Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю

Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю
Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю

Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю. З території країни по Ізраїлю були запущені балістичні та крилаті ракети, а також безпілотники.

Про це заявив офіційний представник Збройних сил країни генерал Яхья Саріє Ану. В Ємені наголосили, що атакуватимуть Ізраїль, доки він не припинить операцію в секторі Гази.

31 жовтня Збройні сили Ємена оголосили про початок військової операції проти Ізраїлю "на підтримку пригнобленого палестинського народу та його бойового опору".

Там звинуватили Ізраїль та США у "жорстокій агресії" проти сектору Гази, натякнувши, що деякі арабські країни нібито вступили з ними у змову.

"Двадцять п’ятий день світ спостерігає за тим, що відбувається в окупованій Палестині та тим, чому в умовах жорстокої ізраїльсько-американської агресії піддається Сектор Газа, де відбуваються щоденні масові вбивства, геноцид, всеосяжне знищення, задушлива облога. Все це відбувається на очах у всього світу і з необмеженою підтримкою США та Заходу... через слабкість офіційної арабської системи та змови декого з ізраїльським ворогом ", – заявив Саріє Ану.

Рішення оголосити війну Ізраїлю він пояснив "почуттям релігійної та моральної відповідальності" та нібито вимогою населення Ємену.

"З огляду на все це, арабські та ісламські народи мали сказати своє слово. І що Газа, її діти та жінки переможуть. З почуття релігійної, моральної, гуманітарної та національної відповідальності, а також у відповідь на вимоги нашого єменського народу та вимоги вільних народів, і щоб забезпечити допомогу нашому пригнобленому народу в Газі, Збройні сили Ємену повинні були виконати свій обов’язок, покладаючись на Бога та на перемогу над історичним гнітом дорогого палестинського народу", – зазначено у повідомленні.

Преставник збройних сил Ємена також заявив, що Ізраїль було атаковано балістичними та крилатими ракетами, а також безпілотниками, запущеними з цієї країни.

"З допомогою Всевишнього наші Збройні сили запустили велику кількість балістичних і крилатих ракет, а також велику кількість безпілотників по різних цілях ізраїльського ворога на окупованих територіях. Ми продовжимо проводити більш якісні атаки з використанням ракет і безпілотників доти, доки ізраїльська агресія не припиниться", – зазначено у повідомленні.

 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus