Ізраїль уперше застосував новітню систему ПРО Arrow, — АОІ

Ізраїль уперше застосував новітню систему ПРО Arrow, — АОІ
Ізраїль уперше застосував новітню систему ПРО Arrow, — АОІ

З початку бойових дій 7 жовтня повітряні сили вперше застосували ракету Хец. Вартість однієї протиракети оцінюється в 3 млн. доларів.

Армія оборони Ізраїлю вперше з початку бойових дій використала нову систему протиракетної оборони Arrow для перехоплення ракети. Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил Ізраїлю.

Вперше з 7 жовтня, коли бойовики ХАМАС розпочали вторгнення до Ізраїлю, Повітряні сили використали ЗРК Arrow для перехоплення ракети, яка була випущена з району Червоного моря класу "земля-земля". Розрахунок виявив і відстежив траєкторію ракети, щоб збити її у найкращий час і місце.

Також повідомляється, що в район пуску ракет вилетіли винищувачі для перехоплення інших повітряних цілей. Зазначається, що Повітряні сили перехопили всі погрози за межами Ізраїлю, вторгнення у повітряний простір країни не було.

ЗРК Arrow або Хец - це система протиракетної оборони, яка має схожі характеристики з американським Patriot. Розробка почалася 1986 року разом із Сполученими Штатами, але в озброєння комплекс надійшов 2000 року. Існує 4 покоління ракет - від першого до четвертого. Комплекс складається з:

  • станції радіолокації раннього попередження EL/M-2080 Green Pine
  • пункту управління Golden Citron
  • центру керування пуском Brown Hazelnut
  • пускових установок

Ціна однієї ракети становить приблизно 3 млн. доларів. Щорічно Ізраїль інвестує 65 млн. доларів у програму.

Варто зауважити, що Ємен заявив про пуск крилатих та балістичних ракет територією Ізраїлю.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus