Окупаційна "влада" Ялти відвідала Туреччину: У МЗС різко відреагували

Окупаційна "влада" Ялти відвідала Туреччину: У МЗС різко відреагували
Окупаційна "влада" Ялти відвідала Туреччину: У МЗС різко відреагували

Представники так званої "адміністрації" тимчасово окупованої Ялти приїхали до Туреччини на засідання Міжнародної організації об’єднаних міст та місцевої влади. Україна чекає на пояснення від Анкари.

Про це повідомляє речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook.

Він розповів, що окрім відвідування засідання Міжнародної організації об’єднаних міст та місцевої влади, окупанти обговорювали можливість встановлення побратимських відносин із муніципальним районом Бейлікдюзю міста Стамбул.

"Сприймаємо цю ситуацію з надзвичайною серйозністю. МЗС України вже запросило офіційні пояснення турецької сторони про статус візиту представників російської окупаційної адміністрації", - зазначив Ніколенко.

Спікер МЗС нагадав, що Крим – це частина території України, яка тимчасово окупована. Водночас, згідно з резолюціями Генасамблеї ООН, будь-які сторони повинні утримуватися від дій, які можуть поставити під сумнів статус Криму. Це стосується й контактів із окупаційними адміністраціями.

"Очікуємо, що влада Туреччини, яка підтримує територіальну цілісність України, належним чином відреагує на російську провокацію і не допускатиме її повторення в майбутньому", - додав Ніколенко.

Варто зауважити, що Туреччина не визнає "анексію" Криму Росією.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus