РФ хоче позиціонувати себе "гарантом" безпеки для країн Африки: в ISW розповіли про задум Кремля

РФ хоче позиціонувати себе "гарантом" безпеки для країн Африки: в ISW розповіли про задум Кремля
РФ хоче позиціонувати себе "гарантом" безпеки для країн Африки: в ISW розповіли про задум Кремля

Держава-терорист Росія продовжує позиціонувати себе як провідний гарант безпеки авторитарних країн Африки. Там вона збирається підписати так звані військові угоди із ще шістьма такими "партнерами".

Кремль використовує такі угоди, щоб заповнити в африканських країнах вакуум влади, створений відходом із регіону західних представництв. На це вказав Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Так, заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін 12 листопада заявив, що Росія вже має "угоди про військове співробітництво" з 30 із 54 країн Африки і вона "дуже активна" на африканському континенті.

Водночас він похвалився на РосТБ, що в найближчому майбутньому країна підпише їх ще із шістьма африканськими державами. Росіянин не уточнив, з якими саме, але в ISW нагадали, що протягом останніх місяців міністр оборони Сергій Шойгу та його заступник Юнус-Бек Євкуров зустрічалися з делегаціями Буркіна-Фасо, Ніґера, Малі та Лівії.

РФ хоче позиціонувати себе "гарантом" безпеки для країн Африки: в ISW розповіли про задум Кремля  qhiqqxiquidqdroz

За даними французькомовного видання Jeune Afrique, група російських військовослужбовців прибула до Буркіна-Фасо, щоб "захистити" тимчасового президента Ібрагіма Траоре від майбутніх спроб державного перевороту. На думку російських джерел, це якраз і стало результатом зустрічі Шойгу 7 листопада з міністрами цієї країни в Західній Африці.

"Кремль, схоже, використовує військові угоди із сахельськими хунтами, щоб заповнити вакуум влади, створений відходом західних гравців із регіону, наприклад, відходом ООН із Малі", – припустили аналітики.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus