Лаврова бойкотують в ОБСЄ, він намагається огризатися

Лаврова бойкотують в ОБСЄ, він намагається огризатися
Лаврова бойкотують в ОБСЄ, він намагається огризатися

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час виступу на засіданні ОБСЄ попросив "дати йому спокій". Своєю чергою низка міністрів під час його спічу вирішила покинути зал і не слухати маячню представника країни-агресора.

Про це повідомляє видання The Guardianз посиланням на відео виступу Лаврова.

Що сказав Лавров

Так, під час виступу на засіданні ОБСЄ в Скоп’є (Північна Македонія) Лавров почав виголошувати різного роду російські наративи. Зокрема, він звинуватив держави НАТО та Євросоюзу, що вони нібито "своїми руками зруйнували військово-політичний вимір ОБСЄ".

Також він сказав, що ОБСЄ нібито "перебуває на межі прірви". Також він і згадав про санкції, які були введенні проти РФ за її агресію проти України.

"США та Європа ввели проти Росії тисячі санкцій і поставили хрест на широкій практичній кооперації між Сходом та Заходом", - викинув глава МЗС РФ.

Бойкот Лаврова

Читайте по темі: В управлінні ФСБ у Воронежі застрелили співробітника спецслужб, — росЗМІ

Міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен назвав зауваження російського міністра оманливими та підкреслив, що "ми не погодимося на спробу Росії розділити Європу на сфери впливу".

"Дії Росії є порушенням заснованого на правилах міжнародного порядку, а спроби Росії звинуватити інших у власному виборі є прозорими", - заявив Расмуссен та акцентував своє розчарування в Росії.

Також деякі високопосадовці вирішили покинути засідання ОБСЄ на час, поки виступав міністр закордонних справ Росії. Зокрема, бойкотувати Лаврова вирішив, міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Своєю чергою Лавров істерично попросив: "дайте мені спокій".

Читайте по темі: Щонайменше 5 людей загинули і 8 поранено у Селидовому, - Філашкін

"Can you leave me alone please? Thank you", - сказав глава МЗС РФ англійською.

 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus