В.о. голови КСУ Головатого внесуть до реєстру корупціонерів, – НАЗК

В.о. голови КСУ Головатого внесуть до реєстру корупціонерів, – НАЗК
В.о. голови КСУ Головатого внесуть до реєстру корупціонерів, – НАЗК

Голосіївський районний суд міста Києва визнав винним в.о. Голови Конституційного суду України Сергія Головатого у вчиненні адміністративного правопорушення та зобов’язав його сплатити штраф. 

"Після набрання судового рішення законної сили, відомості про суддю будуть внесені до Єдиного державного реєстру осіб, що вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення", – зазначили у НАЗК. 

У листопаді 2023 року НАЗК склало протоколи про адміністративне правопорушення стосовно Головатого. Зокрема, перевіряли інформацію щодо здійснення суддею дій в умовах реального конфлікту інтересів. Для її підтвердження чи спростування НАЗК направило до КСУ запит з вимогою надати копії відповідних документів. Проте керівник секретаріату КСУ відмовився надати запитувані документи. 

Тоді НАЗК внесло Головатому обов’язковий до виконання припис, який також був проігнорований. Натомість Національне агентство отримало лист від КСУ про оскарження припису в адміністративному суді.

 qhidqkidduidzroz

Фото: Конституційний Суд України - офіційна сторінка

Суд встановив, що чиновник не виконав  вимог Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), зокрема, не усунув порушення вимог ст. 12 ч. 8 Закону України «Про запобігання корупції» та не надав інформації, а також копії документів, що вимагались у запиті НАЗК від 14.09.2023 року.

Постанова суду може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення. 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus