Яку альтернативу можуть обрати росіяни

Оскільки ситуація з логістикою для окупантів погіршилась, так і не покращившись, вони почали шукати інші шляхи перевезення техніки.

Від росіян пішли заклики відновити логістику, яку вони ще глобально не використовували. Мовиться про Маріупольський порт. Її не використовували, тому що перша спроба створити на території порту склад з технікою, закінчилася "бавовною". Після того росіяни не ризикували,
– зауважив Андрющенко.

Після невдалої спроби Маріупольський порт фактично віддали в приватне користування Марата Хуснулліна – віцепрем’єра Росії. Він також є заступником голови уряду Росії з питань будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку.

"Якщо почнуть заводити в море судна з боєприпасами та технікою, то нічого доброго в цьому не буде. Це справді допоможе відновити їм логістику. Але це великий ризик для росіян", – додав заступник мера Маріуполя.

За словами Андрющенка, якщо окупанти таки почнуть використовувати Маріупольський порт, це покаже їхню безвихідь. Водночас для фронту з українського боку це може ускладнити ситуацію.

Накопичення резервів триває

Варто також додати, що інші логістичні шляхи для росіян працюють стабільно. Зокрема, за останні два тижні спостерігали збільшення резервів на північному заході Маріупольського району, а також у Волноваському районі, ближче до Вугледару.

Там накопичено досить багато усього. Ще два тижні тому ми називали цифру 10 тисяч. Я впевнений, що зараз ця цифра є більшою, – зазначив Андрющенко.

Зараз глобальний рух техніки в той бік зупинився. Останні кілька днів відбуваються певні пересування містом у бік Бердянська. Хоч зараз накопичення та створення нових резервних угруповань стало на паузу, воно, найімовірніше, продовжиться.

Читайте по темі: У Криму на аеродромі льотно-випробувального центру окупантів спалахнула пожежа