Справу хабарника Бахматюка направили до суду

Справу хабарника Бахматюка направили до суду
Справу хабарника Бахматюка направили до суду

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура передали до суду справу власника агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка з приводу найбільшого задокументованого хабаря в історії України.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Йдеться про хабар у розмірі 722 млн грн з боку бізнесмена ексглаві Державної фіскальної служби Роману Насірову та його раднику.

Дії Бахматюка кваліфікували за ч. 4 ст. 369 (пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України.

У травні 2023 року антикорупційні органи заявили про завершення досудового розслідування щодо колишнього голови ДФС Насірова та його радника.

Читайте по темі: СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами

За версією слідства, протягом 2015-2016 років Насіров отримав $5,5 млн і 21 млн євро (загалом – 722 млн грн в еквіваленті) від бізнесмена Олега Бахматюка за те, щоб його компанії відшкодували понад 3,2 млрд грн податку на додану вартість.

Розмір відкату нібито складав приблизно 20% від суми відшкодованого ПДВ.

Розслідування почалося ще у 2017 році й щодо Насірова завершилося на початку лютого 2023 року, він перебуває під арештом.

Розслідування проти Бахматюка завершили у квітні. Він на волі за кордоном. Матеріали щодо нього виділено в окреме кримінальне провадження.

Насірову загрожує від 8 до 12 років за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (отримання хабаря), а Бахматюку – від 5 до 10 років за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу (надання хабаря).

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus