Окупанти поскаржилися на величезні втрати під час боїв за Авдіївку

Окупанти поскаржилися на величезні втрати під час боїв за Авдіївку
Окупанти поскаржилися на величезні втрати під час боїв за Авдіївку

Вчора, 17 лютого, Україна вивела свої війська з Авдіївки, бої за яку продовжувалися з минулого жовтня. Ось що пишуть про ситуацію на фронті російські воєнні кореспонденти.

У Telegram-каналі російського ультрапатріота Андрія Морозова "Нам пишуть з Яніни", який має понад 95 тисяч підписників, дається твереза оцінка перемоги.

Автор заявляє, що він зараз не сміється, йому дуже х**во. За його словами, "Сирський вміло витяг з "котла" в Авдіївці, яку "брали довго і важко", навіть ту невелику частину українських військ, які ще можна було там "прищемити".

"Хай буде проклята ця Авдіївка": російські окупанти поскаржилися на величезні втрати під час боїв за місто eiqtidduiqrzroz

У повідомленні наводяться цифри втрат російської сторони: "Від Невельського до Новоселівки 16 тисяч безповоротних втрат з нашого боку. І близько 300 одиниць вибитої бронетехніки". Водночас противник зазнав безповоротних втрат 5-7 тисяч".

При цьому, як пише воєнкор, його найбільше обурює невміле командування, внаслідок якого "пітерський" 1487 полк, що складається в основному з мобілізованих, був "сточений" практично до нуля, до роти управління і штабу". Але військова прокуратура не хоче розпочинати справу за заявою бійця, пояснюючи, що ті, кого хочуть покарати, "вже названі героями". І така ситуація – "ознака майбутніх нових п***ців".

З Морозовим солідарний та інший воєнкор — Анатолій Радов (понад 13 тисяч підписників).

"Хай буде проклята ця Авдіївка": російські окупанти поскаржилися на величезні втрати під час боїв за місто

"Що сталося в Авдіївці? Пишуть — чому так швидко… Та те саме, що у Лисичанську та Сєверодонецьку — під чуйним керівництвом Пентагону в останній момент вислизнули (пішли). А на нас ще чекають розповіді про десятки тисяч перемелених в Авдіївці хохлів".

З критикою повідомлення про бої за Авдіївку виступив "Репортер Filatov" (понад 139 тисяч підписників), який стверджує, що "на цій ділянці з літа 22-го року".

"Хай буде проклята ця Авдіївка": російські окупанти поскаржилися на величезні втрати під час боїв за місто

"Друзі, Авдіївська операція розпочалася 10 жовтня. Військового генія ми, на жаль, не продемонстрували. Є окремі командири (до полковника, хто вміють), а командування загалом… "штовхати та штовхати" — якщо це військовий геній, то я хз. Посміюся, коли почнеться зоряний дощ на кітелі незаслужених"

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus