Вбивство Навального: Президент Бразилії став «адвокатом» Путіна

Вбивство Навального: Президент Бразилії став «адвокатом» Путіна
Вбивство Навального: Президент Бразилії став «адвокатом» Путіна

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва сказав, що утримається від висловлення позиції щодо смерті Навального з міркувань «здорового глузду».

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що «банально» звинувачувати президента Росії Володимира Путіна у вбивстві Олексія Навального до офіційних результатів розслідування смерті опозиціонера. Про це Сілва висловився у неділю, показово відрізняючись своєю риторикою щодо смерті Навального серед інших лідерів Заходу та Європи, пише Reuters.

На пресконференції, що відбулася після участі в саміті Африканського Союзу в Аддіс-Абебі (Ефіопія), Лула сказав, що утримається від висловлення позиції щодо смерті Навального з міркувань «здорового глузду».

«Цей громадянин помер у в’язниці, я не знаю, чи був він хворий або мав якісь проблеми... Висувати звинувачення – це банально. Я сподіваюся, що будуть пояснення, чому ця людина померла, ось і все», – сказав Інасіо Лула да Сілва. 

Як пише Reuters, такі коментарі політика свідчать про те, що «незахідні країни» не приєдналися до зусиль Заходу, спрямованих на глибоку ізоляцію Путіна через вторгнення в Україну та інші питання, вказує ЗМІ.

Reuters нагадує, що Лула відомий різними заявами щодо війни в Україні: він публічно засуджував вторгнення РФ, але водночас закликав до невигідного для української сторони миру. Також він казав, що саме Сполучені Штати Америки безпідставно затягнули війну.

Читайте по темі: Путін та індійський прем’єр Моді розважалися в день обстрілу київського «Охматдиту»

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus