США спільно з Британією завдали нової хвилі ударів по 18 об’єктах хуситів у Ємені

США спільно з Британією завдали нової хвилі ударів по 18 об’єктах хуситів у Ємені
США спільно з Британією завдали нової хвилі ударів по 18 об’єктах хуситів у Ємені

Велика Британія і США розпочали нову хвилю ударів по єменських хуситах із метою підірвати та послабити потенціал підтримуваного Іраном угруповання

Про це повідомляє The Telegraph.

Згідно з повідомленням міністерства оборони Великої Британії, удари були завдані по 18 цілях хуситів у восьми місцях, які були пов’язані з підземними сховищами зброї та ракет, безпілотниками, системами ППО, радарами та гелікоптером.

Останні спільні зусилля були здійснені після того, як підтримувані Іраном ополченці здійснили понад 45 безпілотних і ракетних атак на комерційні і військово-морські судна в Баб-ель-Мандебській протоці, Червоному морі й Едемській затоці.

У відомстві зазначили, що в наступі брали участь чотири літаки RAF Typhoon FGR4 за підтримки двох танкерів Voyager.

"Розвідувальний аналіз успішно виявив кілька безпілотників великої дальності, які використовуються хуситами як для розвідувальних, так і для атакувальних місій, - додали в міністерстві. - Наші літаки застосували високоточні керовані бомби Paveway IV проти безпілотників і їхніх пускових установок, попри те що хусити використовували старі укриття ракетної батареї, намагаючись захистити безпілотники".

Читайте по темі: "Збираюся перемагати": Байден заявив, що не зніметься з виборів

Американські офіційні особи заявили, що були здійснені "десятки атак на об’єкти хуситів".

Ці удари стали найбільшою атакою Заходу за останні кілька тижнів і відбулися через кілька днів після того, як британське вантажне судно з добривами зазнало подвійного ракетного обстрілу з боку хуситів, що спричинило утворення 30-кілометрової нафтової плями.

Американські та британські військові кораблі були розгорнуті в рамках міжнародної оперативної групи для захисту комерційного судноплавства в регіоні.

Згідно зі спільною заявою коаліції, до якої входять Австралія, Бахрейн, Данія, Канада, Нідерланди і Нова Зеландія, удари, завдані в суботу ввечері, були "необхідними та пропорційними".

"Ці високоточні удари мають на меті підірвати та послабити можливості, які хусити використовують для того, щоб загрожувати світовій торгівлі, військово-морським суднам і життю невинних моряків на одному з найважливіших водних шляхів у світі", - йдеться в заяві.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus