США не надаватимуть допомогу Україні у вигляді кредиту, – Білий дім

США не надаватимуть допомогу Україні у вигляді кредиту, – Білий дім
США не надаватимуть допомогу Україні у вигляді кредиту, – Білий дім

В адміністрації президента США не вважають найкращим способом надання військової та економічної допомоги Україні у вигляді кредиту, якщо узгодити нові кошти для Києва не вдасться.

Як заявив помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, кошти потрібно виділяти у формі грантів. Про це повідомляє пресслужба Білого дому. Під час брифінгу помічнику Джо Байдена поставили запитання про можливість надання кредиту Україні на тлі відсутності просування в Конгресі запиту про нові кошти для Києва. "Що стосується позики для України, як я сказав раніше, ми запросили, а Сенат затвердив військову й економічну допомогу. Ця економічна допомога у формі грантів, тому що просити Україну взяти на себе боргові зобов’язання просто зараз, коли вона бореться за своє життя, ми не вважаємо найкращим способом просування", — відповів Салліван.

Радник зауважив, що той пакет, який було складено та за який проголосували більшість сенаторів з-поміж демократів і республіканців, є правильним. Тому в адміністрації Байдена очікують, що Палата представників усе ж таки ухвалить закон, "а не змушувала Сполучені Штати вести переговори проти самих себе".

Салліван додав, що законопроєкт дасть змогу Штатам і надалі підтримувати український народ у військовому плані, який щодня бореться за свою свободу й незалежність, захищаючись від агресії Путіна. Також законопроєкт надасть життєво важливу гуманітарну допомогу українцям, які були змушені покинути свої домівки внаслідок загарбницької війни Росії.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus