Німецький депутат хоче розслідування про витік розмови офіцерів ВПС

Німецький депутат хоче розслідування про витік розмови офіцерів ВПС
Німецький депутат хоче розслідування про витік розмови офіцерів ВПС

Німецький опозиційний депутат від ХСС Александер Добріндт закликав до парламентського розслідування у зв’язку з оприлюдненням Росією розмови між високопоставленими офіцерами Бундесверу щодо України.

Про це повідомляє DW

"Ці повідомлення бентежать з двох різних причин. По-перше, тому що росіяни, очевидно, підслуховували чутливі дискусії з питань безпеки, а також тому, що канцлер, можливо, пояснив свою відмову відправити ракети Taurus неправдивим твердженням".

Депутат заявив, що ці питання потребують розслідування.

"Канцлер повинен пояснити в Бундестазі. З огляду на цей набір фактів, не можна виключати парламентського розслідування", – додав політик.

Читайте по темі: Шольц: Українці в Німеччині мають іти працювати

Експерт з оборонної політики Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Родеріх Кізеветтер висловив думку, що Росія навмисно оприлюднила перехоплене повідомлення в цей момент, намагаючись "підірвати постачання Німеччиною Taurus".

Він сказав суспільному мовнику ZDF, що це свідчить про те, наскільки "глибоко" російські шпигунські служби вже розслідували німецькі комунікації з цього питання.

Спеціальна уповноважена Бундестагу з питань оборони Єва Хьогль від СДПН закликала покращити підготовку вищого військового керівництва з питань безпечної комунікації.

"По-перше, всі відповідальні особи на всіх рівнях Бундесверу повинні негайно пройти всебічну підготовку з питань безпечного зв’язку. По-друге, має бути забезпечена стабільна можливість безпечної і секретної передачі інформації і зв’язку", – зазначила вона.

Депутатка також висловилась за швидке і більш активне залучення до контррозвідувальної роботи, зокрема, Служби військової контррозвідки.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus