Франція оштрафувала Google на 250 мільйонів євро

Франція оштрафувала Google на 250 мільйонів євро
Франція оштрафувала Google на 250 мільйонів євро

Штраф пов’язаний із суперечкою щодо авторських прав у Франції щодо онлайн-контенту у справі, викликаній скаргами новинних організацій.

Французький антимонопольний орган наклав на Google штраф у 250 мільйонів євро за невиконання зобов’язань перед виданнями у сфері ліцензування контенту. Про це повідомляє AP.

Регулятор заявив, що компанія не виконала узгоджені раніше умови, що стосуються винагороди видань під час відображення їхнього контенту на онлайн-платформах.

 

Зазначається, що Google порушив умови чотирьох із семи зобов’язань, узгоджених у врегулюванні, включаючи сумлінне ведення переговорів з видавцями та надання прозорої інформації.

Читайте по темі: Ле Пен заявила, що домагатиметься скасування дозволу для України на удари далекобійною зброєю по території Росії

Наглядовий орган процитував чат-бот Google зі штучним інтелектом Bard, запущений у 2023 році, який, за його словами, був навчений на даних від невизначених ЗМІ та інформаційних агентств без інформування компанії або регулятора.

Це вже другий штраф для Google у зв’язку із цією справою. У 2021 році штраф становив 500 мільйонів євро.

Франція була першою з 27 країн ЄС, яка прийняла директиву про авторське право, що надає видавцям та новинним компаніям можливість укладати ліцензійні угоди з онлайн-платформами.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus