В Білому домі прокоментували гаванський синдром у дипломатів

В Білому домі прокоментували гаванський синдром у дипломатів
В Білому домі прокоментували гаванський синдром у дипломатів

Білий дім покладається на оцінки розвідки США щодо проявів "гаванського синдрому" серед американських дипломатів.

Розвідка США не дійшла висновків, що "гаванський синдром" в американських дипломатів якимось чином пов’язаний з Росією. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу в понеділок, 1 квітня.

Журналісти попросили Жан-П’єр прокоментувати інформацію, яка нещодавно з’явилася у ЗМІ, про причетність російських спецслужб до так званого "гаванського синдрому" в американських дипломатів.

"Я буду дуже обережна в цьому питанні. Розвідувальна спільнота (США - ред.) не дійшла такого висновку", - відповіла вона.

За словами речниці Білого дому, президент США Джо Байден зробив пріоритетним питання розслідування випадків "гаванського синдрому" в американських дипломатів. При цьому він доручив відправити на лікування всіх, хто має симптоми "гаванського синдрому".

Читайте по темі: ISW: Орбан намагається переключити увагу Заходу від підтримки України на "мирні" переговори

Питання "гаванського синдрому" продовжать комплексно вивчати відповідні служби США.

"Гаванський синдром" отримав таку назву після того, як у столиці Куби у 2016 та 2017 роках співробітники ЦРУ та Держдепартаменту США поскаржилися на погане самопочуття та незвичайні симптоми, зокрема, на слухові галюцинації та відчуття тиску в голові. Деякі з них повідомляли про проблеми із зором. 

Загалом із 2016 року на "гаванський синдром" поскаржилися понад 200 американських дипломатів, які працювали в різних країнах світу в Азії, Європі, Південній Америці.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus