Посол США при НАТО закликала Конгрес якнайшвидше ухвалити допомогу для України

Посол США при НАТО закликала Конгрес якнайшвидше ухвалити допомогу для України
Посол США при НАТО закликала Конгрес якнайшвидше ухвалити допомогу для України

Україна терміново потребує суттєвої допомоги Сполучених Штатів, яку блокує Конгрес уже не перший місяць. Ця військова підтримка є критично важливою для Києва й адміністрація США продовжує наполягати на якнайшвидшому вирішенні цього питання.

Постійна представниця США при НАТО посол Джуліан Сміт закликала Конгрес найближчим часом ухвалити пакет допомоги для України. Про це вона сказала під час онлайн-брифінгу для преси у вівторок, 2 квітня.

Відповідаючи на запитання про ймовірність позитивного рішення Конгресу США щодо України, Джуліан Сміт наголосила, що Білий дім розраховує, що в Капітолії конгресмени ухвалять продовження такої допомоги "скоріше, ніж пізніше" за міцної двопартійної підтримки.

"Ми дійсно очікуємо, що ця допомога буде прийнята, будемо сподіватися, скоріше, ніж пізніше. Ви чули президента Байдена та інших членів його Кабінету, які говорили про це. Ми переконані, що така підтримка є абсолютно критичною, і Україна терміново потребує допомоги зараз. Ми маємо ситуацію, коли наші друзі в Україні стикаються з певною нестачею. Тож є дуже важливим, щоб допомога від США продовжувала надходити", – зазначила Сміт.

Вона закликала членів Конгресу, як в Палаті представників, так і в Сенаті, "якомога швидше" просунутись вперед із цією важливою допомогою для України.

Читайте по темі: В ЗМІ з’явилось відео, як загарбник тікав на електросамокаті від атаки українських воїнів

"Ми бачили потужну двопартійну підтримку в Сенаті, і дуже сподіваємося, що ми будемо бачити також голосування у нижній палаті якомога швидше, щоб ми могли передати цю критичну допомогу в руки наших друзів в Україні на полі бою", - сказала постійна представниця США при НАТО.

Джуліан Сміт також наголосила, що Альянс прагне зробити все, щоб позиція України не послабшала.

"Ми, як лазер, зосереджені на тому, щоб українці отримали необхідну підтримку, щоб вони могли досягти успіху на полі бою. Це залишається нашою основною метою. Ми єдині в цій меті. І ми хочемо зробити все можливе найближчими днями й тижнями, щоб вони отримали додаткову допомогу", – заявила представниця США в НАТО.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus