В ГУР повідомили скільки "Кинджалів" залишилося на озброєнні Росії

В ГУР повідомили скільки "Кинджалів" залишилося на озброєнні Росії
В ГУР повідомили скільки "Кинджалів" залишилося на озброєнні Росії

З початку повномасштабної війни РФ випустила по території України понад 80 ракет "Кинджал".

Стільки ж ракет ще може залишатися на озброєнні у РФ.

Про це у коментарі для "24 каналу" сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

Зазначається, що до цього переліку входять і шість "Кинджалів", якими російські окупанти атакували Україну 11 квітня. Проте точний підрахунок таких аеробалістичних ракет, які були застосовані по території нашої країни, ведуть Повітряні сили ЗСУ.

Водночас командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук в другу річницю повномасштабного вторгнення РФ заявляв, що українські бійці за весь час великої війни збили 25 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал"

Читайте по темі: За дроновими атаками у Воронезькій області стоїть СБУ - ЗМІ

Своєю чергою Андрій Черняк повідомив, що станом на початок квітня Росія може мати на озброєнні близько 80 "Кинджалів". За його словами, кожного місяця росіяни виготовляють декілька одиниць такого типу ракет.

"У середньому 4-5 ракет на місяць", - зазначав представник ГУР.

Тому спираючись на інформацію української розвідки можна сказати, що за останні чотири місяці РФ використала понад половину "Кинджалів" від нинішнього запасу.

Крім того, Черняк зауважував, що під час масованих ударів по українській енергетиці окупанти використовували ракети, які було виготовлено нещодавно. Він попередив, що найближчими тижнями можлива ще одна або дві атаки противника, одна з них вже відбулася 11 квітня.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus