Росіяни почали більше атакувати балістикою та КАР Х-59, – Повітряні сили

Росіяни почали більше атакувати балістикою та КАР Х-59, – Повітряні сили
Росіяни почали більше атакувати балістикою та КАР Х-59, – Повітряні сили

Держава-агресор Росія почала менше використовувати "Шахеди" в повітряних нападах, проте фіксується посилення атак балістичними ракетами та керованими авіаційними ракетами Х-59.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемарафону.

"Росія зараз дещо виключила зі свого списку засобів повітряного нападу "Шахеди". Зараз ми бачимо, що вони атакують здебільшого балістичними ракетами та керованими авіаційними ракетами типу Х-59. Однак навіть цієї ночі все ж таки два "Шахеди" вони застосували, ми їх успішно ліквідували", – поінформував Євлаш.

Він уточнив, що Х-59 – це ракета середнього радіуса дії, яка приблизно має швидкість 1000 кілометрів на годину. Також із цією ракетою можливо боротися наявними в Україні засобами протиповітряної оборони.

"Це не тільки Patriot, а й NASAMS і IRIS-T. Звичайно, що це досить потужна зброя, досить грізна. Вона призначена для ураження наземних об’єктів, надводних об’єктів, а також це є протикорабельним засобом", – наголосив речник.

Читайте по темі: На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка

Євлаш акцентував, що спостерігається активне використання ворогом саме цього типу ракет. При цьому є декілька різних модифікацій цієї зброї  – з різними головками наведення.

"Ми не маємо недооцінювати цю зброю. Росіяни останнім часом значно збільшили інтенсивність застосування цього типу ракет. Є ще дещо покращений вид ракети Х-59 – Х-69. Вони схожі за своїми параметрами, однак Х-69 має дещо більшу ударну спроможність, бойову силу, і може дещо далі залітати, на жаль, по території нашої країни", – розповів він.

Як повідомляли Українські Новини, увечері 1 травня російські терористичні війська атакували Одесу балістичними ракетами. На місці влучання виникла потужна пожежа. Повідомлялося про щонайменше 13 постраждалих.

Одеська ОВА та ДСНС показали потужну пожежу від російського удару балістикою по Одесі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus