Поплічник колишнього смотрящего за Лук’янівським СІЗО вийшов на волю під заставу

Поплічник колишнього смотрящего за Лук’янівським СІЗО вийшов на волю під заставу
Поплічник колишнього смотрящего за Лук’янівським СІЗО вийшов на волю під заставу

У середині березня 2022 року з Лук’янівського СІЗО звільнився на волю 37-річний кримінальний авторитет Сергій Стягов на прізвисько "Буба".

Інформацію про це підтвердили три не пов’язані між собою співрозмовники Dетектив-Info.

За їх словами, цьому передувало пом’якшення запобіжного заходу достойнику - з безальтернативного тримання під вартою на арешт з правом внесення грошової застави в розмірі 200 тис. грн.

Відповідний "запобіжник" Стягову, що має за плечима три судимості (одна з яких - за звитяги в складі групи, до складу якої входив колишній "смотрящий" за тюрмою №1 України Альберт Хуснуллін на прізвисько "Алік") встановив Оболонський районний суд Києва. Саме в цьому палаці Феміди розглядається по суті справа за обвинуваченням "Буби" та його спільників у скоєнні влітку 2021 року розбійного нападу (ч.4 ст.187 КК України).

 eiqeuiqzhidruroz

(Архівне фото Сергія Стягова зразка 2013 року)

Йдеться про інцидент зразка червня 2021 року, коли Стягов із двома чоловіками буцімто вдерся до приміщення одного з офісів на вулиці Куренівській в Києві. Тут зловмисники зв’язали мотузкою охоронця, після чого - накивали п’ятами, прихопивши із собою два сейфи, в яких зберігалося близько 90 тис. грн.

Правоохоронцям вдалося затримати "Бубу" і Ко за "гарячими слідами", на початку 2022 року обвинувальний акт відносно достойників було скеровано для розгляду по суті.

Додамо, що окрім "оболонських звитяг" Стягова, наразі додатково він є підсудним в історії озброєної банди, що діяла на території Київської області. Її членам інкримінується дев’ять епізодів злочинної діяльності - розбійні напади на підприємства, установи, організації та пересічних громадян, а також крадіжки чужого майна (ст.257, ч.3, ч.5 ст.185, ч.4 ст.187, ч.1 ст.263 КК України).

Як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, в рамках цього провадження "Бубу" затримали наприкінці травня 2020 року. Втім, вже за кілька діб - після сплати встановленої судом застави в розмірі близько 1 млн. грн., Сергія Володимировича відпустили.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus