Польща отримала €300 мільйонів кредиту на будівництво «залізного купола», - Туск

Польща отримала €300 мільйонів кредиту на будівництво «залізного купола», - Туск
Польща отримала €300 мільйонів кредиту на будівництво «залізного купола», - Туск

Польща отримала від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) 300 млн євро кредиту на будівництво європейського “залізного купола”, зокрема, його супутникового компонента.

Про це під час спільної пресконференції з Варшаві з головою ЄІБ Надією Кальвіно заявив глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Туск, проєкт будівництва європейського “залізного купола” розвивається, свідченням чого є підписання угоди на отримання кредиту від ЄІБ на розвиток польської супутникової програми, яку Варшава реалізовує спільно з Парижем.

“Йдеться про 300 мільйонів євро, значну суму, завдяки якій наш план побудови залізного купола над Польщею та Європою просунувся на крок вперед”, - заявив Туск.

Глава польського уряду повідомив, що через декілька днів він разом з іншими європейськими прем’єрами представить проєкт будівництва “залізного купола” над Європою.

Нещодавно Туск повідомив про наміри уряду Польщі приєднатися до проєкту “європейського залізного купола” (European Sky Schield).

Читайте по темі: Під Варшавою ліквідували польсько-білоруську підпільну тютюнову фабрику: вилучено 4 мільйони цигарок та 13 тонн тютюну

Ініціатива "Європейський небесний щит" — це проєкт побудови наземної інтегрованої європейської системи ПРО, яка включає засоби боротьби з балістичними ракетами. Станом на січень 2024 року в ініціативі беруть участь дев’ятнадцять європейських держав.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus